Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vain sekoitus ja uuniin! Piparidonitsit ovat joulukauden rento herkku

30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min

Piparidonitsit valmistuvat uunissa kätevästi ilman kuuman öljyn kanssa lotraamista. Jos et halua tehdä kuorrutusta, voit pyöräyttää donitsit kanelisokerissa. Ihanan helppoa!

13.12.2022
Reseptin ainekset
12 kpl
1
muna
1 dl
sokeria
1 dl
maustamatonta jogurttia
½ dl
rypsiöljyä
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
vaniljasokeria
1/3 tl
suolaa
Voitelu
vuokaspraytä tai rypsiöljyä
Kuorrutus
3 dl
tomusokeria
n. 2 rkl
vettä tai maitoa
Viimeistely
kanelia
pieniä piparkakkuja

Piparidonitsit – ohje:

  1. Riko muna kulhoon ja lisää sokeri, jogurtti ja öljy. Mittaa kuivat aineet taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  2. Voitele donitsipelti sprayllä tai öljyllä.
  3. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot puoleen väliin saakka.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa donitsit ritilälle jäähtymään.
  5. Sekoita kuorrutuksen aineet. Lisää neste vähitellen, jotta saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Kasta donitsin toinen puoli kuorrutteeseen ja käännä lautaselle kovettumaan. Koristele piparidonitsit kanelilla ja pienillä piparkakuilla.

Vinkki!

  • Piparidonitsit voit koristella myös murskatuilla piparminttukarkeilla, pipari­muruilla tai jouluisilla koristerakeilla.
  • Kurkkaa myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt