


Vain sekoitus ja uuniin! Piparidonitsit ovat joulukauden rento herkku
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Piparidonitsit valmistuvat uunissa kätevästi ilman kuuman öljyn kanssa lotraamista. Jos et halua tehdä kuorrutusta, voit pyöräyttää donitsit kanelisokerissa. Ihanan helppoa!
Reseptin ainekset
12 kpl
1
muna
1 dl
sokeria
1 dl
maustamatonta jogurttia
½ dl
rypsiöljyä
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
vaniljasokeria
1/3 tl
suolaa
Voitelu
vuokaspraytä tai rypsiöljyä
Kuorrutus
3 dl
tomusokeria
n. 2 rkl
vettä tai maitoa
Viimeistely
kanelia
pieniä piparkakkuja
Piparidonitsit – ohje:
- Riko muna kulhoon ja lisää sokeri, jogurtti ja öljy. Mittaa kuivat aineet taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
- Voitele donitsipelti sprayllä tai öljyllä.
- Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot puoleen väliin saakka.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa donitsit ritilälle jäähtymään.
- Sekoita kuorrutuksen aineet. Lisää neste vähitellen, jotta saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Kasta donitsin toinen puoli kuorrutteeseen ja käännä lautaselle kovettumaan. Koristele piparidonitsit kanelilla ja pienillä piparkakuilla.
Vinkki!
- Piparidonitsit voit koristella myös murskatuilla piparminttukarkeilla, piparimuruilla tai jouluisilla koristerakeilla.
- Kurkkaa myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat