Kotivinkki

Vain sekoitus ja uuniin! Piparidonitsit ovat joulukauden rento herkku

30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Piparidonitsit valmistuvat uunissa kätevästi ilman kuuman öljyn kanssa lotraamista. Jos et halua tehdä kuorrutusta, voit pyöräyttää donitsit kanelisokerissa. Ihanan helppoa!
0
0
Julkaistu 13.12.2022


Reseptin ainekset (12 kpl)

  • 1muna
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/3 tlsuolaa

Voitelu

  • vuokaspraytä tai rypsiöljyä

Kuorrutus

  • 3 dltomusokeria
  • n. 2 rklvettä tai maitoa

Viimeistely

  • kanelia
  • pieniä piparkakkuja
Tulosta

Piparidonitsit – ohje:

  1. Riko muna kulhoon ja lisää sokeri, jogurtti ja öljy. Mittaa kuivat aineet taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  2. Voitele donitsipelti sprayllä tai öljyllä.
  3. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot puoleen väliin saakka.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa donitsit ritilälle jäähtymään.
  5. Sekoita kuorrutuksen aineet. Lisää neste vähitellen, jotta saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Kasta donitsin toinen puoli kuorrutteeseen ja käännä lautaselle kovettumaan. Koristele piparidonitsit kanelilla ja pienillä piparkakuilla.

Vinkki!

Piparidonitsit voit koristella myös murskatuilla piparminttukarkeilla, pipari­muruilla tai jouluisilla koriste­rakeilla.

Kommentoi »