Maku

Pilvimunat koukuttavat kuohkeudellaan – tätä hauskaa valmistuskikkaa on pakko kokeilla!

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Veikeät ja herkulliset pilvimunat on yllättävän helppo valmistaa. Herkun salaisuus on kovaksi vatkattu, juustoraasteella maustettu valkuaisvaahto. Katso resepti ja kokeile!
GL
4.4
0
Julkaistu: 18.3.2021


Ainekset (4 annosta)

Pilvimunat

  • 4munaa
  • 2 rklparmesaanijuustoa raastettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Lisäksi

  • 2 rklruohosipulia hienonnettuna
Tulosta

Pilvimunat valmistuvat näin:

  1. Erottele valkuaiset kulhoon. Jätä keltuaiset munankuoren puolikkaiseen rasiaan odottamaan.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita juustoraaste valkuaisvaahtoon.
  3. Jaa vaahtoseos neljäksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Paina lusikalla keskelle kuopat.
  4. Kypsennä kekoja uunissa 200 asteessa 4–5 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Ota pelti pois uunista ja laita keltuaiset syvennyksiin kekojen keskelle. Jatka kypsennystä vielä 3–5 minuuttia, keltuaisen halutusta kypsyydestä riippuen.
  5. Ripottele lopuksi suolaa, pippuria ja ruohosipulia pilvimunien päälle. Tarjoa sellaisenaan tai leivän kanssa.

Vinkki!

Voit halutessasi ripotella päälle myös rapeaksi paistettua pekonia murusteltuna.

Kommentoi »