Pikkuiset passiopullat

1 h 55 min
4
0

Pikkuiset passiopullat

Suloiset pikkupullat sulattavat sydämen! Laskiaispullan raikas miniversio täytetään kermaisella passiontäytteellä ja koristellaan koristerakeilla. Pikkuiset passion-laskiaispullat maistuvat muulloinkin kuin laskiaisena!
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 2 1/2 dltäysmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 0,5 gsahramia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Päälle

  • 3 rklkoristerakeita
  • 6 kplpassiohedelmää
  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN55 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, sahrami ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu hyvä sitko. Lisää jauhoja koko ajan alustaen. Vaivaa taikinaan loppuvaiheessa pehmeä rasva. Peitä kulho ja kohota taikina kooltaan lähes kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta 60 minipullaa. Kohota uudelleen.

Voitele pullat munalla. Ripottele päälle koristerakeita ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmäliha kulhoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon hedelmäliha. Siirrä täyteseos pakaste- tai pursotinpussiin.

Leikkaa pullista lakit irti.

Leikkaa pussista pää pois ja pursota pohjien päälle passiotäytettä. Nosta lakit takaisin. Viimeistele pikkuiset passiopullat tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä