3,5(6)
Kookokselta ja limeltä maistuvat pikamunkit tarjoillaan hauskasti tikussa – poimi tästä täydellinen tarjottava vappujuhliin!
Kasvis
40 min
Kookosmaidolla ja limellä maustettujen pikamunkkien taikina kohotetaan pikana leivinjauheella. Pahvipillin päässä nököttävät munkit ovat täydellinen tarjottava vappujuhliin!
24.6.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
50 gvoita
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlruokosokeria
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1/4 tlsuolaa
2 dlkookosmaitoa (esim. SantaMaria Extra Creamy)
2 kpllimettiä (hienoksi raastetut kuoret)
1 kplmunaa
Paistamiseen
5 dlrypsi- tai auringonkukanöljyä
Päälle
kidesokeria
Lisäksi
pahvisia juomapillejä

Kookos-limemunkit valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
  3. Lisää joukkoon kookosmaito, limetinkuori, voisula ja muna. Sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa liikaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
  4. Kuumenna öljy kattilassa 170–180- asteiseksi. Testaa öljyn kuumuus pienellä palalla taikinaa. Jos se muuttuu kauniin ruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
  5. Ota taikinasta kahdella lusikalla pieniä munkkipalloja (Ø noin 3 cm). Laske ne varovasti lusikan avulla kuumaan öljyyn. Paista munkit kullanruskeiksi molemmin puolin.
  6. Nosta munkit reikäkauhalla öljystä ja valuta ne talouspaperilla vuoratulla lautasella.
  7. Kierittele lämpimät munkit sokerissa.
  8. Tee tuoreista munkeista tikkareita tarjoilemalla ne pahvipillien nokasta.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä suosittu munkkireseptimme!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo