Pikamunkit tikussa

40 min
3.6
0

Pikamunkit tikussa

Näiden pikamunkkien taikina kohoaa leivinjauheella ja vastustamattoman maun salaisuutena on kookosmaito sekä raikkaan kirpeä limetti.Maistuisiko munkkipallero suloisesta pahvipillistä tarjoiluna?
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 50 gvoita
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruokosokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 dlkookosmaitoa (esim. SantaMaria Extra Creamy)
  • 2 kpllimettiä (hienoksi raastetut kuoret)
  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • Paistamiseen 5 dl rypsi- tai auringonkukanöljyä
  • Päälle kidesokeria
  • Lisäksi pahvisia juomapillejä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.

Lisää joukkoon kookosmaito, limetinkuori, voisula ja muna. Sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa liikaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Kuumenna öljy kattilassa 170–180- asteiseksi. Testaa öljyn kuumuus pienellä palalla taikinaa. Jos se muuttuu kauniin ruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.

Ota taikinasta kahdella lusikalla pieniä munkkipalloja (Ø noin 3 cm). Laske ne varovasti lusikan avulla kuumaan öljyyn. Paista munkit kullanruskeiksi molemmin puolin.

Nosta munkit reikäkauhalla öljystä ja valuta ne talouspaperilla vuoratulla lautasella.

Kierittele lämpimät munkit sokerissa.

Tee tuoreista munkeista tikkareita tarjoilemalla ne pahvipillien nokasta.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä