Maku

Kookokselta ja limeltä maistuvat pikamunkit tarjoillaan hauskasti tikussa – poimi tästä täydellinen tarjottava vappujuhliin!

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Kookosmaidolla ja limellä maustettujen pikamunkkien taikina kohotetaan pikana leivinjauheella. Pahvipillin päässä nököttävät munkit ovat täydellinen tarjottava vappujuhliin!
KA
3.5
0
Julkaistu: 24.6.2014


Ainekset (12 kpl)

  • 50 gvoita
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruokosokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 dlkookosmaitoa (esim. SantaMaria Extra Creamy)
  • 2 kpllimettiä (hienoksi raastetut kuoret)
  • 1 kplmunaa

Paistamiseen

  • 5 dlrypsi- tai auringonkukanöljyä

Päälle

  • kidesokeria

Lisäksi

  • pahvisia juomapillejä
Tulosta

Kookos-limemunkit valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.
  3. Lisää joukkoon kookosmaito, limetinkuori, voisula ja muna. Sekoita tasaiseksi mutta älä vaivaa liikaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
  4. Kuumenna öljy kattilassa 170–180- asteiseksi. Testaa öljyn kuumuus pienellä palalla taikinaa. Jos se muuttuu kauniin ruskeaksi alle minuutissa, öljy on sopivan kuumaa.
  5. Ota taikinasta kahdella lusikalla pieniä munkkipalloja (Ø noin 3 cm). Laske ne varovasti lusikan avulla kuumaan öljyyn. Paista munkit kullanruskeiksi molemmin puolin.
  6. Nosta munkit reikäkauhalla öljystä ja valuta ne talouspaperilla vuoratulla lautasella.
  7. Kierittele lämpimät munkit sokerissa.
  8. Tee tuoreista munkeista tikkareita tarjoilemalla ne pahvipillien nokasta.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä suosittu munkkireseptimme!

Kommentoi »