Maku

Pikamunkit – nostata vappuherkut leivinjauheella

1 h
KA
4.14
3

Pikamunkit pelastavat silloin, kun kiire vappurientoihin on jo kova! Mutta voiko leivinjauheella valmistetuista munkeista tulla oikeasti hyviä? No kyllä voi – sen todistaa tämäkin resepti!
Tulosta
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (20 kpl)

Pikamunkkien taikina

  • 2 kplkananmunaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 2,5 dltäysmaitoa
  • 50 gvoita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlleivinjauhetta

Lisäksi

  • öljyä paistamiseen

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN

Pikamunkit valmistuvat näin:

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää sokeri, suola, kardemumma ja maito.
  2. Lisää voisula seokseen.
  3. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita hyvin.
  4. Kaada jauhot nesteeseen ja vatkaa nopeasti tasaiseksi massaksi. Leivinjauhe alkaa muodostamaan ilmakuplia taikinaan ja sitä ei pidä sekoittaa enää.
  5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi teräskattilassa.
  6. Lusikoi taikinaa kuumaan öljyyn. Voit kastaa lusikkaa kattilassa, jolloin taikina irtoaa siitä paremmin.
  7. Paista munkit molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja nosta ne talouspaperin päälle.
  8. Pyörittele pikamunkit lämpiminä sokerissa.

Vinkki!

Etsitkö perinteistä ohjetta? Kurkkaa siinä tapauksessa tämä herkullinen munkkiresepti, jolla pyöräytät varmasti vapun parhaat munkit!

MITÄ PIDIT?
4.14