


Pihlajanmarja-punaherukkahyytelö
Kaada puhdistetut marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, kunnes mehu on irronnut marjoista ja marjat ovat vaalenneet.
Valuta mehu sideharsokankaalla vuoratun siivilän läpi, että mehusta tulee kirkasta.
Mittaa mehun määrä. Käytä sokeria saannin mukaan eli 100 g hillosokeria yhtä mehudesilitraa kohti. Kaada mitattu mehu puhtaaseen kattilaan ja kiehauta. Lisää sokeri vähitellen, samalla sekoittaen. Keitä seosta 10–20 minuuttia. Kuori keittämisen aikana pinnalta vaahtoa.
Kokeile välillä hyytelöitymistä: ota lusikalla kattilasta lautaselle vähän mehua ja anna jäähtyä. Vedä sitten mehuun lusikalla vako. Ellei vako umpeudu, hyytelö on valmista. Jos vako umpeutuu, jatka keittämistä ja tee koe uudelleen, kunnes hyytelö on valmista.
Mausta pihlajanmarja-punaherukkahyytelö halutessasi sherryllä (noin 1/2 dl). Kaada hyytelö kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje heti keitetyillä kansilla. Säilytä kylmässä.
Tarjoa pihlajanmarja-punaherukkahyytelö liha- ja riistaruokien lisänä.