Maku

Pihlajanmarja-punaherukkahyytelö

45 min
3.5
0

Pihlajanmarja-punaherukkahyytelö

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 20 dlpihlajanmarjoja
  • 10 dlpunaherukoita
  • 6 dlvettä
  • 1000 ghillosokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Ohjeesta valmistuu noin 1 1/2 litraa hyytelöä.

Kaada puhdistetut marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, kunnes mehu on irronnut marjoista ja marjat ovat vaalenneet.

Valuta mehu sideharsokankaalla vuoratun siivilän läpi, että mehusta tulee kirkasta.

Mittaa mehun määrä. Käytä sokeria saannin mukaan eli 100 g hillosokeria yhtä mehudesilitraa kohti. Kaada mitattu mehu puhtaaseen kattilaan ja kiehauta. Lisää sokeri vähitellen, samalla sekoittaen. Keitä seosta 10–20 minuuttia. Kuori keittämisen aikana pinnalta vaahtoa.

Kokeile välillä hyytelöitymistä: ota lusikalla kattilasta lautaselle vähän mehua ja anna jäähtyä. Vedä sitten mehuun lusikalla vako. Ellei vako umpeudu, hyytelö on valmista. Jos vako umpeutuu, jatka keittämistä ja tee koe uudelleen, kunnes hyytelö on valmista.

Mausta pihlajanmarja-punaherukkahyytelö halutessasi sherryllä (noin 1/2 dl). Kaada hyytelö kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje heti keitetyillä kansilla. Säilytä kylmässä.

Tarjoa pihlajanmarja-punaherukkahyytelö liha- ja riistaruokien lisänä.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä