


Viikonloppuruokaa parhaimmillaan! Pienet peruna-parmankinkkupizzat ovat mainio sohvaeväs – nauti hyvän elokuvan tai lempisarjasi kera
8 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h 20 min
Valkoiset peruna-parmankinkkupizzat syntyvät nälän yllättäessä nopeasti, kun pizzataikinan vaivaa jääkaappiin jo edellisenä iltana. Pohjan päälle levitetään ranskankermasta ja pecorinosta valmistettu pizzakastike, perunaviipaleita sekä parmankinkkua ja basilikaa.
Reseptin ainekset
8 pientä pizzaa
7 dl
00- tai puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
3 dl
vettä
1 rkl
oliiviöljyä
Täyte
150 g
ranskankermaa
2 dl
pecorinojuustoa
2
raakaa perunaa
⅓ tl
mustapippuria
⅓ rku
salviaa
Pinnalle
80 g
parmankinkkua
½ rku
basilikaa
Valkoiset peruna-parmankinkkupizzat – ohje:
- Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää vesi ja oliiviöljy. Vaivaa käsin tai yleiskoneella 5–10 minuuttia.
- Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin 8 tunniksi tai yön yli.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se 8 palaan. Painele ja kauli taikinapalat pyöreiksi tai soikeiksi pizzapohjiksi.
- Raasta pecorino ja sekoita raaste ranskankermaan.
- Pese perunat ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi vihannesleikkurilla.
- Levitä ranskankermaseos ja perunaviipaleet pizzapohjille. Rouhi mustapippuria ja asettele muutama salvianlehti päälle.
- Paista 250 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia, kunnes pizzat ovat kauniin ruskeita. Viimeistele pizzat parmankinkkuviipaleilla ja basilikanlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat