Kotivinkki

Viikonloppuruokaa parhaimmillaan! Pienet peruna-parmankinkkupizzat ovat mainio sohvaeväs – nauti hyvän elokuvan tai lempisarjasi kera

8 h 50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
8 h 20 min
Valkoiset peruna-parmankinkkupizzat syntyvät nälän yllättäessä nopeasti, kun pizzataikinan vaivaa jääkaappiin jo edellisenä iltana. Pohjan päälle levitetään ranskankermasta ja pecorinosta valmistettu pizzakastike, perunaviipaleita sekä parmankinkkua ja basilikaa.
0
0
Julkaistu: 8.5.2020


Ainekset (8 pientä pizzaa)

  • 7 dl00- tai puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlvettä
  • 1 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 150 granskankermaa
  • 2 dlpecorinojuustoa
  • 2 raakaa perunaa
  • ⅓ tlmustapippuria
  • ⅓ rkusalviaa

Pinnalle

  • 80 gparmankinkkua
  • ½ rkubasilikaa
Tulosta

Valkoiset peruna-parmankinkkupizzat valmistetaan näin:

  1. Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää vesi ja oliiviöljy. Vaivaa käsin tai yleiskoneella 5–10 minuuttia.
  2. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin 8 tunniksi tai yön yli.
  3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se 8 palaan. Painele ja kauli taikinapalat pyöreiksi tai soikeiksi pizzapohjiksi.
  4. Raasta pecorino ja sekoita raaste ranskankermaan.
  5. Pese perunat ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi vihannesleikkurilla.
  6. Levitä ranskankermaseos ja perunaviipaleet pizzapohjille. Rouhi mustapippuria ja asettele muutama salvianlehti päälle.
  7. Paista 250 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia, kunnes pizzat ovat kauniin ruskeita. Viimeistele pizzat parmankinkkuviipaleilla ja basilikanlehdillä.
Kommentoi »