Viikonloppuruokaa parhaimmillaan! Pienet peruna-parmankinkkupizzat ovat mainio sohvaeväs – nauti hyvän elokuvan tai lempisarjasi kera
8 h 50 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
8 h 20 minValkoiset peruna-parmankinkkupizzat syntyvät nälän yllättäessä nopeasti, kun pizzataikinan vaivaa jääkaappiin jo edellisenä iltana. Pohjan päälle levitetään ranskankermasta ja pecorinosta valmistettu pizzakastike, perunaviipaleita sekä parmankinkkua ja basilikaa.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.5.2020

Viikonloppuruokaa parhaimmillaan! Pienet peruna-parmankinkkupizzat ovat mainio sohvaeväs – nauti hyvän elokuvan tai lempisarjasi kera
Reseptin ainekset (8 pientä pizzaa)
- 7 dl00- tai puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 tlkuivahiivaa
- 1 tlsuolaa
- 3 dlvettä
- 1 rkloliiviöljyä
Täyte
- 150 granskankermaa
- 2 dlpecorinojuustoa
- 2 raakaa perunaa
- ⅓ tlmustapippuria
- ⅓ rkusalviaa
Pinnalle
- 80 gparmankinkkua
- ½ rkubasilikaa
Valkoiset peruna-parmankinkkupizzat valmistetaan näin:
- Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Lisää vesi ja oliiviöljy. Vaivaa käsin tai yleiskoneella 5–10 minuuttia.
- Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin 8 tunniksi tai yön yli.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se 8 palaan. Painele ja kauli taikinapalat pyöreiksi tai soikeiksi pizzapohjiksi.
- Raasta pecorino ja sekoita raaste ranskankermaan.
- Pese perunat ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi vihannesleikkurilla.
- Levitä ranskankermaseos ja perunaviipaleet pizzapohjille. Rouhi mustapippuria ja asettele muutama salvianlehti päälle.
- Paista 250 asteessa uunin alatasolla noin 10 minuuttia, kunnes pizzat ovat kauniin ruskeita. Viimeistele pizzat parmankinkkuviipaleilla ja basilikanlehdillä.

Napolilaiset pizzatalkoot – maailman parasta pizzaa omassa keittiössä, tietenkin parhaassa seurassa ystävien kanssa!

Pizza fritta – uppopaistetut pizzataskut ovat napolilaista katuruokaa parhaimmillaan
Maku

Cacio e pepe -pizza – italialainen suosikkipasta otti pizzan muodon
Maku

Pizza marinara – klassinen kolmen täytteen tomaattipizza
Maku

Pikapizza äkilliseen pizzanhimoon valmistuu ilman taikinan kohotusta
Maku

Pizzasarvet – pizzan uusi vinkeä muoto
Maku

Bataattipohjaiset pikkupizzat – tämän helpompaa pizzareseptiä et löydä!
Kotivinkki

Salami-ruusukaalipizzat saavat kauniin purppuran värin punajuuriraasteesta
Maku