Maku

Pienet metsäsieni-focacciat

1 h 35 min
KA
LA
MA
MU
3.33
2


 

Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (10 kpl)

  • 30 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 3 1/2 dlvettä
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Pinnalle

  • 2 rklkylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 dlsuppilovahveroita (paistettuna)
  • 1 dlpaistettua sipulia (renkaita)
  • 100 gkirsikkatomaattia
  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kun taikina irtoaa kulhon reunoilta, nosta se vedottamaan paikkaan, peitä liinalla ja anna takinan kohota noin tunnin ajan. Jaa taikina nyrkinkokoisiin osiin ja leivo niistä kakkaroita. Nosta kakkarat pellille leivinpaperin päälle. Voitele leivät öljyllä. Lusikoi pinnalle paistettuja suppilovahveroita ja sipulirenkaita. Painele peukalolla koloja ja täytä ne tomaattipaloilla. Ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa leivät saman päivän aikana.

MITÄ PIDIT?
3.33