Perunasämpylät – sujauta juustonkannikat ja kattilaan jääneet potut pehmoisiin leipäsiin
1 h 17 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h 2 minPerunasämpylät ovat niin hyviä, että niitä varten kannattaa kypsentää pari ylimääräistä muusiperunaa. Taikinan joukkoon raastettu juusto tekee sämpylöistä vastustamattomia.
MU
0
Kuvat
Julkaistu 16.3.2023

Perunasämpylät – sujauta juustonkannikat ja kattilaan jääneet potut pehmoisiin leipäsiin
Reseptin ainekset (15 kpl)
- 2 isoa (200 g)jauhoista kypsää perunaa
- 3 dlvettä
- 1 pskuivahiivaa
- 1 tlsokeria
- 1 tlsuolaa
- 2 dljuustoraastetta (esim. emmental tai mozzarella)
- 4 dlvehnäjauhoja
- 3 dlhiivaleipäjauhoja
- ½ dlrypsiöljyä
Perunasämpylät – ohje:
- Kuori ja hienonna perunat haarukalla. Voit myös raastaa ne raastimen pienellä terällä kulhoon.
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää perunan joukkoon. Lisää hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa juustoraaste ja öljy. Vaivaa hyvin. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
- Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi ja pane leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
- Paista perunasämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Paraatipaikalla peruna! Blinihenkiset perunapannukakut ihastuttavat rapeudellaan
Maku

Perunamuffinit, joihin tarvitset vain kolme raaka-ainetta
Maku

Perunavohvelit
Maku

Perunarieska – mummin herkku maistuu voin kanssa
Kotivinkki

Lohturuokaa unkarilaisittain! Lämpimät, uppopaistetut lángos-perunarieskat maistuvat kylmän juoman kera
Maku

Peruna-puolukkakakku
Maku

Aloita keittämällä peruna! Viiden aineksen macaroon-patukat yllättävät täytteellään – leivo makeat herkut Kinuskikissan ohjeella
Unelmien Talo&Koti

Makea perunakakku – hyödynnä aterialta ylijääneet perunat mehevässä leivonnaisessa
Kotivinkki