Kotivinkki

Perunasämpylät – sujauta juustonkannikat ja kattilaan jääneet potut pehmoisiin leipäsiin

1 h 17 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 2 min
Perunasämpylät ovat niin hyviä, että niitä varten kannattaa kypsentää pari ylimääräistä muusiperunaa. Taikinan joukkoon raastettu juusto tekee sämpylöistä vastustamattomia.
MU
0
0
Julkaistu 16.3.2023


Reseptin ainekset (15 kpl)

  • 2 isoa (200 g)jauhoista kypsää perunaa
  • 3 dlvettä
  • 1 pskuivahiivaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 dljuustoraastetta (esim. emmental tai mozzarella)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 dlhiivaleipäjauhoja
  • ½ dlrypsiöljyä
Tulosta

Perunasämpylät – ohje:

  1. Kuori ja hienonna perunat haarukalla. Voit myös raastaa ne raastimen pienellä terällä kulhoon.
  2. Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää perunan joukkoon. Lisää hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa juustoraaste ja öljy. Vaivaa hyvin. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
  3. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi ja pane leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
  4. Paista perunasämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.

Kommentoi »