


Perunasämpylät – sujauta juustonkannikat ja kattilaan jääneet potut pehmoisiin leipäsiin
1 h 17 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 2 min
Perunasämpylät ovat niin hyviä, että niitä varten kannattaa kypsentää pari ylimääräistä muusiperunaa. Taikinan joukkoon raastettu juusto tekee sämpylöistä vastustamattomia.
Reseptin ainekset
15 kpl
2 isoa (200 g)
jauhoista kypsää perunaa
3 dl
vettä
1 ps
kuivahiivaa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
2 dl
juustoraastetta (esim. emmental tai mozzarella)
4 dl
vehnäjauhoja
3 dl
hiivaleipäjauhoja
½ dl
rypsiöljyä
Perunasämpylät – ohje:
- Kuori ja hienonna perunat haarukalla. Voit myös raastaa ne raastimen pienellä terällä kulhoon.
- Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää perunan joukkoon. Lisää hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa juustoraaste ja öljy. Vaivaa hyvin. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.
- Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä sämpylöiksi ja pane leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia.
- Paista perunasämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat