Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Voi pottu, mikä herkku! Perunasalaattipiirakka on kekkereiden mehukkain ilmestys, joka yhdistää kaksi suolaista suosikkia

1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min

Kun perunasalaatti ja piirakka lyövät hynttyyt yhteen, syntyy uusi klassikko! Tuhdin ruokaisa perunasalaattipiirakka yhdistää hauskasti perunasalaatin ja kermaperunoiden maut. Katso resepti!

25.4.2022
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
2 dl
ruisjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
100 g
voita
2 rkl
vettä
Täyte
800 g
perunoita
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
1 dl
juustoraastetta
3
munaa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 dl
isoja kapriksia
1 dl
cocktailsuolakurkkuja

Perunasalaattipiirakka – ohje:

  1. Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.
  3. Kuori perunat ja keitä ne lähes kypsiksi runsaassa vedessä. Siivilöi ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa perunat 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna valkosipuli ja rosmariini.
  4. Yhdistä kulhossa kerma, juusto, munat ja mausteet.
  5. Kasaa piiraspohjaan kerroksittain perunat, sipulit ja rosmariini. Kaada päälle kerma-munaseos ja paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia.
  6. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua tai tarjoa viilennettynä. Koristele kapriksilla ja suolakurkuilla.

Vinkki!

Tarjoa piirakka vihersalaatin kanssa. Surauta kastikkeeksi simppeli tilliöljy soseuttamalla 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä ja puoli ruukkua tilliä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt