Maku

Voi pottu, mikä herkku! Perunasalaattipiirakka on kekkereiden mehukkain ilmestys, joka yhdistää kaksi suolaista suosikkia

1 h 50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 20 min
Kun perunasalaatti ja piirakka lyövät hynttyyt yhteen, syntyy uusi klassikko! Tuhdin ruokaisa perunasalaattipiirakka yhdistää hauskasti perunasalaatin ja kermaperunoiden maut. Katso resepti!
KA
4.3
1
Julkaistu: 25.4.2022


Reseptin ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 2 dlruisjauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 100 gvoita
  • 2 rklvettä

Täyte

  • 800 gperunoita
  • 1sipuli
  • 1valkosipuli
  • 2 rklrosmariinia hienonnettuna
  • 2 dlruoka- tai kuohukermaa
  • 1 dljuustoraastetta
  • 3munaa
  • 1 tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 dlisoja kapriksia
  • 1 dlcocktailsuolakurkkuja
Tulosta

Perunasalaattipiirakka – ohje:

  1. Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.
  3. Kuori perunat ja keitä ne lähes kypsiksi runsaassa vedessä. Siivilöi ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa perunat 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna valkosipuli ja rosmariini.
  4. Yhdistä kulhossa kerma, juusto, munat ja mausteet.
  5. Kasaa piiraspohjaan kerroksittain perunat, sipulit ja rosmariini. Kaada päälle kerma-munaseos ja paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia.
  6. Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua tai tarjoa viilennettynä. Koristele kapriksilla ja suolakurkuilla.

Vinkki!

Tarjoa piirakka vihersalaatin kanssa. Surauta kastikkeeksi simppeli tilliöljy soseuttamalla 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä ja puoli ruukkua tilliä.

1 kommentti