


Voi pottu, mikä herkku! Perunasalaattipiirakka on kekkereiden mehukkain ilmestys, joka yhdistää kaksi suolaista suosikkia
1 h 50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 20 min
Kun perunasalaatti ja piirakka lyövät hynttyyt yhteen, syntyy uusi klassikko! Tuhdin ruokaisa perunasalaattipiirakka yhdistää hauskasti perunasalaatin ja kermaperunoiden maut. Katso resepti!
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
2 dl
ruisjauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
100 g
voita
2 rkl
vettä
Täyte
800 g
perunoita
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
1 dl
juustoraastetta
3
munaa
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 dl
isoja kapriksia
1 dl
cocktailsuolakurkkuja
Perunasalaattipiirakka – ohje:
- Yhdistä kulhossa jauhot, suola ja pehmeä rasva. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.
- Kuori perunat ja keitä ne lähes kypsiksi runsaassa vedessä. Siivilöi ja anna jäähtyä hetki. Leikkaa perunat 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna valkosipuli ja rosmariini.
- Yhdistä kulhossa kerma, juusto, munat ja mausteet.
- Kasaa piiraspohjaan kerroksittain perunat, sipulit ja rosmariini. Kaada päälle kerma-munaseos ja paista piirakkaa uunin alatasolla 40 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua tai tarjoa viilennettynä. Koristele kapriksilla ja suolakurkuilla.
Vinkki!
Tarjoa piirakka vihersalaatin kanssa. Surauta kastikkeeksi simppeli tilliöljy soseuttamalla 1 dl rypsi- tai oliiviöljyä ja puoli ruukkua tilliä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat