Maku

Peruna-maissisalaatti

1 h
GL
MA
MU
5
0

Etsitkö ihanaa lisäkettä grilliherkuille? Tämä makeaa maissia sisältävä perunasalaatti toimii erityisen hyvin grillatun lihan kanssa. Salaatti maustetaan superherkulliseksi runsaalla valkosipulilla, korianterilla ja chilikastikkeella.
Tulosta
Teksti Joonas Laakso, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gperunaa (uutta)
  • 4 kplmaissintähkiä
  • 4 kplkevätsipulia (varsineen)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (1 ruukku)
  • 4 rklmajoneesia
  • 1 1/2 tlmakeaa chilikastiketta (Sriracha)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 dllimettimehua

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (noin 20 minuuttia) ja jäähdytä kylmässä.

Grillaa maisseja suoralla lämmöllä 10 minuuttia muutaman kerran käännellen.

Leikkaa maissinjyvät kulhoon, heitä kannat pois.

Lisää kulhoon silputtu kevätsipuli, murskatut valkosipulinkynnet, silputtu korianteri, majoneesi ja chilikastike.

Pilko perunat pienemmäksi ja lisää kulhoon. Sekoita kunnolla.

Maista ja lisää suolaa oman maun mukaan.  Purista limetin mehu sekaan ja anna salaatin maustua kylmässä puoli tuntia.

Tarjoa grillattujen pihvien kanssa.

MITÄ PIDIT?
5