Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Persikka-mansikkajuustokakku – hurmaava kerrosherkku kesäiseen kahvipöytään!

5 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 5 h 0 min

Yhdellä lusikallisella mansikkaa ja toisella persikkaa vai molempia samaan aikaan? Kesäinen makupari hurmaa persikka-mansikkajuustokakussa. Koristelun kanssa ei stressata: puolita mansikat ja pudota marja- ja hedelmäpalat rennosti kakun pinnalle.

20.7.2023
Reseptin ainekset
10 annosta
150 g
digestivekeksejä
50 g
voita
2 pkt (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
4 dl
vispikermaa
8
liivatelehteä
2 (300 g)
persikkaa
300 g
mansikoita
Koristelu
1–2
persikkaa
8
mansikkaa

Persikka-mansikkajuustokakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–24 cm) pohjalle. Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella vahvan muovipussin sisällä. Sulata voi ja lisää se keksimuruun. Painele muruseos vuokaan. Pane vuoka jääkaappiin odottamaan.
  2. Notkista tuorejuusto ja lisää sokeri. Vaahdota kerma ja nostele se tuorejuustoseokseen. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  3. Pane 4 liivatetta kylmään veteen likoamaan. Huuhtele ja halkaise persikat, poista kivet. Soseuta persikat teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Ota 0,5 dl sosetta ja kuumenna se kattilassa tai mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan soseeseen. Sekoita loppuun persikkasoseeseen.
  4. Lisää puolet tuorejuusto-kermaseoksesta persikkasoseeseen. Kääntele tasaiseksi. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi hyytymään.
  5. Pane 4 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Perkaa ja soseuta mansikat. Ota 0,5 dl sosetta ja kuumenna se kattilassa tai mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan soseeseen. Sekoita loppuun mansikkasoseeseen.
  6. Lisää loput tuorejuusto-kermaseoksesta mansikkasoseeseen. Kääntele tasaiseksi. Kaada seos persikkakerroksen päälle vuokaan. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele persikka- ja mansikkapaloilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt