


Perinteinen lihapiirakka – tästä pellillisestä riittää isommallekin porukalle
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pellillinen herkullista lihapiirakkaa taltuttaa suuremmankin nälän. Mehevä rahka-voitaikina kätkee väliinsä jauheliha-riisi-kananmunatäytteen. Takuuvarma resepti suoraan lapsuudestasi!
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
200 g
voita
5 dl
vehnäjauhoja
250 g
maitorahkaa
Täyte
1
sipuli
1/2 rkl
öljyä paistamiseen
400 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
2 dl
riisiä (raakamäärä)
3
munaa (2 keitettynä, 1 raakana)
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
paprikajauhetta
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
kuivattua timjamia
Lisäksi
1
muna voiteluun
Pellillinen lihapiirakkaa valmistuu näin:
- Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.
- Keitä riisit sekä kananmunat valmiiksi.
- Nypi jauhot sormin voin kanssa, sekoita joukkoon rahka. Älä sekoita liikaa. Jaa taikina kahteen osaan, kääri kelmuihin ja litistä. Anna levätä kylmässä oin 30 minuuttia.
- Silppua sipuli hienoksi, kuullota pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista.
- Kuori ja pilko kananmunat, yhdistä liha, riisi, kananmunat ja mausta. Testaa maku, sen tulee olla vahva. Lisää joukkoon raaka kananmuna.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Kauli ensimmäinen pohja uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle, levitä täyte päälle. Kauli toinen taikina hieman peltiä isommaksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Siisti reunat ja vedä veitsellä ristikkäin vedot taikinaan, jotta täytteestä pääsee hieman kosteutta pihalle paistamisen aikana.
- Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan.
Vinkki!
Kurkkaa myös resepti, jolla valmistat herkulliset lihapiirakat nakkikioskityyliin!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat