Perinteinen peltilihapiirakka

1 h 30 min
4.6
0

Perinteinen peltilihapiirakka

Lapsuuden herkku perinteinen peltilihapiirakka ruokkii isommankin joukon. Mehevä rahka-voitaikina kätkee väliinsä jauheliha-riisi-kananmunatäytteen. Takuuvarma resepti!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • öljyä paistamiseen
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 dlriisiä (raakamäärä)
  • 3 kplkananmunaa (2 keitettynä, 1 raakana)
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlkuivattua timjamia

Lisäksi

  • kanamunaa voiteluun

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Keitä riisit sekä kananmunat valmiiksi.

Nypi jauhot sormin voin kanssa, sekoita joukkoon rahka. Älä sekoita liikaa. Jaa taikina kahteen osaan, kääri kelmuihin ja litistä. Anna levätä kylmässä n. 30 minuuttia.

Silppua sipuli hienoksi, kuullota pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista.

Kuori ja pilko kananmunat, yhdistä liha, riisi, kananmunat ja mausta. Testaa maku, sen tulee olla vahva. Lisää joukkoon raaka kananmuna.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Kauli ensimmäinen pohja uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle, levitä täyte päälle. Kauli toinen taikina hieman peltiä isommaksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Siisti reunat ja vedä veitsellä ristikkäin vedot taikinaan, jotta täytteestä pääsee hieman kosteutta pihalle paistamisen aikana.

Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuutin ajan.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä