Maku

Perinteinen lihapiirakka – tästä pellillisestä riittää isommallekin porukalle

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Pellillinen herkullista lihapiirakkaa taltuttaa suuremmankin nälän. Mehevä rahka-voitaikina kätkee väliinsä jauheliha-riisi-kananmunatäytteen. Takuuvarma resepti suoraan lapsuudestasi!
3.9
0
Julkaistu 15.10.2017


Reseptin ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 250 gmaitorahkaa

Täyte

  • 1sipuli
  • 1/2 rklöljyä paistamiseen
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 2 dlriisiä (raakamäärä)
  • 3 munaa (2 keitettynä, 1 raakana)
  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1 tlkuivattua timjamia

Lisäksi

  • 1muna voiteluun
Tulosta

Pellillinen lihapiirakkaa valmistuu näin:

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.
  2. Keitä riisit sekä kananmunat valmiiksi.
  3. Nypi jauhot sormin voin kanssa, sekoita joukkoon rahka. Älä sekoita liikaa. Jaa taikina kahteen osaan, kääri kelmuihin ja litistä. Anna levätä kylmässä oin 30 minuuttia.
  4. Silppua sipuli hienoksi, kuullota pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista.
  5. Kuori ja pilko kananmunat, yhdistä liha, riisi, kananmunat ja mausta. Testaa maku, sen tulee olla vahva. Lisää joukkoon raaka kananmuna.
  6. Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Kauli ensimmäinen pohja uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle, levitä täyte päälle. Kauli toinen taikina hieman peltiä isommaksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Siisti reunat ja vedä veitsellä ristikkäin vedot taikinaan, jotta täytteestä pääsee hieman kosteutta pihalle paistamisen aikana.
  7. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan.

Vinkki!

Kurkkaa myös resepti, jolla valmistat herkulliset lihapiirakat nakkikioskityyliin!

Kommentoi »