Perinteinen lihapiirakka – tästä pellillisestä riittää isommallekin porukalle
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Pellillinen herkullista lihapiirakkaa taltuttaa suuremmankin nälän. Mehevä rahka-voitaikina kätkee väliinsä jauheliha-riisi-kananmunatäytteen. Takuuvarma resepti suoraan lapsuudestasi!
3.9
Kuvat
Julkaistu 15.10.2017

Perinteinen lihapiirakka – tästä pellillisestä riittää isommallekin porukalle
Reseptin ainekset (12 palaa)
Taikina
- 200 gvoita
- 5 dlvehnäjauhoja
- 250 gmaitorahkaa
Täyte
- 1sipuli
- 1/2 rklöljyä paistamiseen
- 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 2 dlriisiä (raakamäärä)
- 3 munaa (2 keitettynä, 1 raakana)
- 2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 rklsoijakastiketta
- 1 tlkuivattua timjamia
Lisäksi
- 1muna voiteluun
Pellillinen lihapiirakkaa valmistuu näin:
- Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.
- Keitä riisit sekä kananmunat valmiiksi.
- Nypi jauhot sormin voin kanssa, sekoita joukkoon rahka. Älä sekoita liikaa. Jaa taikina kahteen osaan, kääri kelmuihin ja litistä. Anna levätä kylmässä oin 30 minuuttia.
- Silppua sipuli hienoksi, kuullota pannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista.
- Kuori ja pilko kananmunat, yhdistä liha, riisi, kananmunat ja mausta. Testaa maku, sen tulee olla vahva. Lisää joukkoon raaka kananmuna.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Kauli ensimmäinen pohja uunipellin kokoiseksi levyksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle, levitä täyte päälle. Kauli toinen taikina hieman peltiä isommaksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Siisti reunat ja vedä veitsellä ristikkäin vedot taikinaan, jotta täytteestä pääsee hieman kosteutta pihalle paistamisen aikana.
- Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan.
Vinkki!
Kurkkaa myös resepti, jolla valmistat herkulliset lihapiirakat nakkikioskityyliin!

Lihapiirakka – maukas taikinakuori ja mehevä täyte takaavat makuelämyksen
Maku

Pienet minilihapiirakat ovat täynnä makua – kokeile ja ihastu!
Kotivinkki

Ohraisat lihapiirakat lehtitaikinasta – näin valmistat suolaiset herkut helposti uunissa
Maku

Lindströminpeltilihis – punastunut retroherkku villitsee
Maku

Peltilihapiirakka
Maku

Peltisienipiirakka
Maku

Pellillinen feta-parsakaalipiirakkaa
Kotivinkki

Pellillinen suppilovahveropiirakkaa
Kotivinkki