Kotivinkki

Peltipulla – suklaalta ja banaanilta maistuva leipomus takaa ihanan herkkuhetken

2 h 10 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen1 h 50 min
Peltipullassa maistuu klassikkomakupari banaani ja suklaa. Banaanit pistellään kohonneeseen pullaan, ja lopuksi valmiin herkun päälle ripotellaan suklaalastuja ja rouhittuja pekaanipähkinöitä.
3.67
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (12 annosta)

Pullataikina

  • 2½ dlmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1muna
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 7–8 dlvehnäjauhoja
  • 75 gpehmeää voita

Peltipullan täyte

  • 100 gpehmeää voita
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2banaania

Lisäksi

  • 1muna voiteluun

Pinnalle

  • 50 gtummaa suklaata
  • 1 dlpekaanipähkinöitä
Tulosta

Peltipulla valmistetaan näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä reilu puolet jauhoista. Alusta pehmeä voi taikinan joukkoon sekä loput jauhot pienissä erissä. Jos teet pullapitkoa, pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempi.
  2. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa taikinakulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Sekoita voi, kaakaojauhe, fariinisokeri ja vaniljasokeri kulhossa tasaiseksi täytteeksi.
  4. Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse palat ohuiksi, yhtä suuriksi neliön muotoisiksi levyiksi. Jaa täyte levyille ohueksi kerrokseksi. Rullaa levyt tiiviiksi rulliksi. Nipistele rullien päät kiinni. Leikkaa rullat pitkittäin halki ja laita uunipellille vieri viereen, leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota noin 30 minuuttia.
  5. Viipaloi banaanit. Painele banaaniviipaleet kohonneeseen pullaan. Voitele pulla munalla. Kypsennä 175 asteessa noin 35 minuuttia.
  6. Vuole tummasta suklaasta lastuja kuuman pullan päälle ja ripottele lopuksi rouhittua pekaanipähkinää pinnalle.

Vinkki!

Valitse peltipullaan kypsien banaanien sijaan hieman raakoja, sillä ne kestävät paremmin kypsennystä.

MITÄ PIDIT?
3.67