Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Peltipulla – suklaalta ja banaanilta maistuva leipomus takaa ihanan herkkuhetken

2 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 50 min

Peltipullassa maistuu klassikkomakupari banaani ja suklaa. Banaanit pistellään kohonneeseen pullaan, ja lopuksi valmiin herkun päälle ripotellaan suklaalastuja ja rouhittuja pekaanipähkinöitä.

10.1.2020
Reseptin ainekset
12 annosta
Pullataikina
2½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1
muna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
7–8 dl
vehnäjauhoja
75 g
pehmeää voita
Peltipullan täyte
100 g
pehmeää voita
2 rkl
kaakaojauhetta
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
banaania
Lisäksi
1
muna voiteluun
Pinnalle
50 g
tummaa suklaata
1 dl
pekaanipähkinöitä

Peltipulla – ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma sekä reilu puolet jauhoista. Alusta pehmeä voi taikinan joukkoon sekä loput jauhot pienissä erissä. Jos teet pullapitkoa, pitkotaikina saa olla hieman pikkupullataikinaa kovempi.
  2. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa taikinakulhon reunoista. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Sekoita voi, kaakaojauhe, fariinisokeri ja vaniljasokeri kulhossa tasaiseksi täytteeksi.
  4. Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse palat ohuiksi, yhtä suuriksi neliön muotoisiksi levyiksi. Jaa täyte levyille ohueksi kerrokseksi. Rullaa levyt tiiviiksi rulliksi. Nipistele rullien päät kiinni. Leikkaa rullat pitkittäin halki ja laita uunipellille vieri viereen, leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota noin 30 minuuttia.
  5. Viipaloi banaanit. Painele banaaniviipaleet kohonneeseen pullaan. Voitele pulla munalla. Kypsennä 175 asteessa noin 35 minuuttia.
  6. Vuole tummasta suklaasta lastuja kuuman pullan päälle ja ripottele lopuksi rouhittua pekaanipähkinää pinnalle.

Vinkki!

Valitse peltipullaan kypsien banaanien sijaan hieman raakoja, sillä ne kestävät paremmin kypsennystä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt