Pekoni-pastafrittata
25 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
10 minFrittata on ihana italialainen munakkaan tapainen ruokalaji. Herkullinen pekoni-pastafrittata sopii hyvin vaikkapa lounaaksi.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.6.2016

Pekoni-pastafrittata
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 4pekonifileesiivua
- 1sipuli
- 1 dlpakasteherneitä
- 4kananmunaa
- 1 dlraastettua parmesaania
- ½sitruunan mehua
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- (tuoretta minttua)
- 300 gkylmää, edelliseltä aterialta jäänyttä pastaa
- öljyä paistamiseen
- parmesaania pinnalle
1. Viipaloi pekoni ja paahda se pannulla rapeaksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää pakasteherneet ja kääntele niin, että herneet sulavat. Nosta sivuun.
3. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää raastettu parmesaani ja liha-sipuliherneseos. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla sekä halutessasi silputulla mintulla.
4. Lisää pasta ja kääntele seos tasaiseksi.
5. Kuumenna halkaisijaltaan 24–26 cm:n valurautapannulla öljyä. Kaada pannulle pasta-liha-kananmunaseos ja paista 5 minuuttia. Siirrä pannu uuniin 225 asteeseen noin 10 minuutiksi. Ripottele pekoni-pastafrittatan pinnalle parmesaania.