Kotivinkki

Pekoni-pastafrittata

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Frittata on ihana italialainen munakkaan tapainen ruokalaji. Herkullinen pekoni-pastafrittata sopii hyvin vaikkapa lounaaksi.
0
0
Julkaistu: 17.6.2016


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 4pekonifileesiivua
  • 1sipuli
  • 1 dlpakasteherneitä
  • 4kananmunaa
  • 1 dlraastettua parmesaania
  • ½sitruunan mehua
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • (tuoretta minttua)
  • 300 gkylmää, edelliseltä aterialta jäänyttä pastaa
  • öljyä paistamiseen
  • parmesaania pinnalle
Tulosta

1. Viipaloi pekoni ja paahda se pannulla rapeaksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää pakasteherneet ja kääntele niin, että herneet sulavat. Nosta sivuun.

3. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää raastettu parmesaani ja liha-sipuliherneseos. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla sekä halutessasi silputulla mintulla.

4. Lisää pasta ja kääntele seos tasaiseksi.

5. Kuumenna halkaisijaltaan 24–26 cm:n valurautapannulla öljyä. Kaada pannulle pasta-liha-kananmunaseos ja paista 5 minuuttia. Siirrä pannu uuniin 225 asteeseen noin 10 minuutiksi. Ripottele pekoni-pastafrittatan pinnalle parmesaania.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »