Kotivinkki

Pehmeät piparit – tuttu piparkakkujen maku suussasulavalla koostumuksella

52 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
7 min
Pehmeät piparit maistuvat piparkakuilta, mutta ovat pehmeitä kuin pikkuleivät. Tavallisia pipareita paksummat herkut suorastaan sulavat suussa.
KA
4.1
1
Julkaistu: 20.11.2019


Ainekset (25 kpl)

  • 180 gpehmeää voita
  • ½ dl hienoa sokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 1kananmuna
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 tlruokasoodaa (tai 3 tl leivinjauhetta)
  • 1 tlkanelia
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • ½ tl kardemummaa
  • (ripaus mustapippuria)
Tulosta

Pehmeät piparit leivotaan näin:

  1. Mittaa voi, sokerit ja siirappi kulhoon. Vaahdota minuutin ajan. Kaavi kulhon reunat nuolijalla ja lisää seokseen kananmuna. Vatkaa huolellisesti sekaisin.
  2. Mittaa toiseen kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita ne haarukalla.
  3. Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita vatkaten. Riittää, että ainekset sekoittuvat, vältä ylivatkaamista!
  4. Peitä taikinakulho kelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  5. Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja. Laita ne pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 7–8 minuuttia. Valmiit keksit saavat olla vielä vähän pehmeitä.
  6. Laita keksit lautaselle tai ritilälle jäähtymään. Pehmeät piparit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa noin viikon.

Vinkki!

Voit tehdä pehmeiden pipareiden taikinan etukäteen pakkaseen. Pyöritä valmiista taikinasta tanko ja pakasta se kelmuun rullattuna. Leikkaa kohmeisesta taikinatangosta sopivia palasia, pyöritä palloiksi ja paista.

1 kommentti