Pehmeät piparit – tuttu piparkakkujen maku suussasulavalla koostumuksella
52 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
7 minPehmeät piparit maistuvat piparkakuilta, mutta ovat pehmeitä kuin pikkuleivät. Tavallisia pipareita paksummat herkut suorastaan sulavat suussa.
KA
4.1
Kuvat
Julkaistu: 20.11.2019

Pehmeät piparit – tuttu piparkakkujen maku suussasulavalla koostumuksella
Reseptin ainekset (25 kpl)
- 180 gpehmeää voita
- ½ dl hienoa sokeria
- 1 dlfariinisokeria
- ½ dl tummaa siirappia
- 1kananmuna
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 tlvaniljasokeria
- 2 tlruokasoodaa (tai 3 tl leivinjauhetta)
- 1 tlkanelia
- 1 tljauhettua inkivääriä
- ½ tl kardemummaa
- (ripaus mustapippuria)
Pehmeät piparit leivotaan näin:
- Mittaa voi, sokerit ja siirappi kulhoon. Vaahdota minuutin ajan. Kaavi kulhon reunat nuolijalla ja lisää seokseen kananmuna. Vatkaa huolellisesti sekaisin.
- Mittaa toiseen kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita ne haarukalla.
- Lisää kuivat aineet voi-sokeriseokseen ja sekoita vatkaten. Riittää, että ainekset sekoittuvat, vältä ylivatkaamista!
- Peitä taikinakulho kelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Pyörittele taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja. Laita ne pellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä hieman. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 7–8 minuuttia. Valmiit keksit saavat olla vielä vähän pehmeitä.
- Laita keksit lautaselle tai ritilälle jäähtymään. Pehmeät piparit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa noin viikon.
Vinkki!
Voit tehdä pehmeiden pipareiden taikinan etukäteen pakkaseen. Pyöritä valmiista taikinasta tanko ja pakasta se kelmuun rullattuna. Leikkaa kohmeisesta taikinatangosta sopivia palasia, pyöritä palloiksi ja paista.

Söpöysvaara! Halinallepiparit ovat juhlapöydän hellyttävin ilmestys
Meillä kotona

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
S'mores-karpalopiparit – joulun övereimmät piparit

Pipareita vai kakkua? Kinuskikissan tuplaherkku yhdistää molemmat
Unelmien Talo&Koti

Piparkakkukuulat
Maku

Piparkakku-whoopiet
Maku

Elisan piparipullat
Maku

Piparkakku-aprikoosileivokset
Maku

Piparkakkubrûléet
Maku