


Pehmeät omena-toscapullat
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Pehmeät omenapullat kuorrutetaan rapealla kauratoscamurulla. Vastapaistettuina näitä ei pysty vastustamaan kukaan.
Reseptin ainekset
30 kpl
Taikina
200 g
voita
5 dl
maitoa
50 g
hiivaa
1 kpl
muna
2 dl
sokeria
1 rkl
jauhettua kardemummaa
1 1/2 tl
suolaa
15–16 dl
vehnäjauhoja
Täyte
3–4 dl
omenoita pieninä kuutioina
Kauratosca
100 g
voita
2 dl
fariinisokeria
2 dl
kaurahiutaleita (pikakaurahiutaleita)
1 rkl
kanelia
1 tl
jauhettua kardemummaa
Voitelu
1 kpl
muna
Omena-toscapullat – ohje:
- Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada voi-maitoseos kulhoon. Murenna sekaan hiiva ja lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunti.
- Pyörittele taikina ensin kahdeksi tangoksi ja sitten pienemmiksi pulliksi. Kohota leivinpaperilla uunipellillä puolisen tuntia.
- Nypi kulhossa kauratoscaseoksen ainekset murumaiseksi.
- Paina kohonneisiin pulliin syvennys jauhotetulla juomalasilla tai annosmitalla. Voitele pullat vatkatulla munalla. Täytä syvennykset omenakuutioilla.
- Ripottele toscaseos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Paina täytettä käsin pulliin syvemmälle, jotta muruseos ei pullahda pullien päältä paistamisen aikana.
- Paista pullat 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, 12–15 minuuttia.
- Tarjoa omena-toscapullat mahdollisimman tuoreina tai pakasta heti jäähtymisen jälkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat