Maku

Pehmeät omena-toscapullat

1 h 45 min
0
0

Pehmeät omena-toscapullat

Pehmeät omenapullat kuorrutetaan rapealla kauratoscamurulla. Vastapaistettuina näitä ei pysty vastustamaan kukaan.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

Taikina

  • 200 gvoita
  • 5 dlmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 kplmuna
  • 2 dlsokeria
  • 1 rkljauhettua kardemummaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 15–16 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 3–4 dlomenoita pieninä kuutioina

Kauratosca

  • 100 gvoita
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 dlkaurahiutaleita (pikakaurahiutaleita)
  • 1 rklkanelia
  • 1 tljauhettua kardemummaa

Voitelu

  • 1 kplmuna

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada voi-maitoseos kulhoon. Murenna sekaan hiiva ja lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunti.

Pyörittele taikina ensin kahdeksi tangoksi ja sitten pienemmiksi pulliksi. Kohota leivinpaperilla uunipellillä puolisen tuntia.

Nypi kulhossa kauratoscaseoksen ainekset murumaiseksi.

Paina kohonneisiin pulliin syvennys jauhotetulla juomalasilla tai annosmitalla. Voitele pullat vatkatulla munalla. Täytä syvennykset omenakuutioilla.

Ripottele toscaseos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Paina täytettä käsin pulliin syvemmälle, jotta muruseos ei pullahda pullien päältä paistamisen aikana.

Paista pullat 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, 12–15 minuuttia.

Tarjoa pullat mahdollisimman tuoreina tai pakasta heti jäähtymisen jälkeen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä