4,1(37)
Pehmeät omena-toscapullat
Kasvis
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Pehmeät omenapullat kuorrutetaan rapealla kauratoscamurulla. Vastapaistettuina näitä ei pysty vastustamaan kukaan.
10.10.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 kpl
Taikina
200 gvoita
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
1 kplmuna
2 dlsokeria
1 rkljauhettua kardemummaa
1 1/2 tlsuolaa
15–16 dlvehnäjauhoja
Täyte
3–4 dlomenoita pieninä kuutioina
Kauratosca
100 gvoita
2 dlfariinisokeria
2 dlkaurahiutaleita (pikakaurahiutaleita)
1 rklkanelia
1 tljauhettua kardemummaa
Voitelu
1 kplmuna

Omena-toscapullat – ohje:

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada voi-maitoseos kulhoon. Murenna sekaan hiiva ja lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunti.
  3. Pyörittele taikina ensin kahdeksi tangoksi ja sitten pienemmiksi pulliksi. Kohota leivinpaperilla uunipellillä puolisen tuntia.
  4. Nypi kulhossa kauratoscaseoksen ainekset murumaiseksi.
  5. Paina kohonneisiin pulliin syvennys jauhotetulla juomalasilla tai annosmitalla. Voitele pullat vatkatulla munalla. Täytä syvennykset omenakuutioilla.
  6. Ripottele toscaseos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Paina täytettä käsin pulliin syvemmälle, jotta muruseos ei pullahda pullien päältä paistamisen aikana.
  7. Paista pullat 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin värisiksi ja kypsiksi, 12–15 minuuttia.
  8. Tarjoa omena-toscapullat mahdollisimman tuoreina tai pakasta heti jäähtymisen jälkeen.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo