


Oi mikä yhdistelmä
Paista ensin ja hauduta sitten! Pehmeäksi kypsennetty purjo on täydellinen yhdistelmä burratajuuston kanssa
30 min
Pehmeäksi haudutettu purjo on makea ja maukas. Helppo purjoannos on elegantti alkupala tai aterian päätähti.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
isoa purjoa
4
valkosipulinkynttä
4
oksaa timjamia
25 g
voita
1 dl
kuivaa valkoviiniä
2½ dl
vettä
½
kasvisliemikuutio
2
laakerinlehteä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½
sitruunan mehu
2 rkl
sitruunan kuorta raastettuna
1 pkt (125 g)
burratajuustoa
2 rkl
oliiviöljyä
Haudutettua purjoa ja burratajuustoa – ohje:
- Leikkaa purjoista kanta pois. Halkaise purjot pitkittäin, huuhtele ja kuivaa hyvin. Leikkaa purjot noin 10 sentin paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Hienonna timjaminlehdet.
- Sulata voi isolla paistinpannulla. Laita purjot leikkauspinta alaspäin pannulle ja lisää valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia niin, että purjot ruskistuvat hieman.
- Kaada purjojen joukkoon viini ja anna kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio, laakerinlehdet, timjami, suola ja pippuri. Hauduta purjoja miedolla lämmöllä kannella peitettynä 20 minuuttia, kunnes purjot ovat pehmenneet ja neste on melkein keittynyt kasaan.
- Laita purjot tarjoiluastiaan ja lusikoi päälle haudutusliemi. Mausta purjot sitruunanmehulla ja -kuoriraasteella. Valuta juustosta neste. Pane burrata purjojen päälle ja viimeistele annos oliiviöljyllä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat