


Rapsakat potut
Patatas bravas – täydellisen rapeat espanjalaiset perunat ovat hyvästä syystä klassikkotapas
1 h 25 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 50 min
Patatas bravas on rapeaksi paistettu perunatapas. Perunat ja niiden klassikkokastike kuuluvat ehdottomasti tapaspöytään.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
perunoita
2 l
vettä
1 + 1 tl
suolaa
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
tulista savupaprikajauhetta
Bravas-kastike
1 tlk (400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1
punainen paprika
1
chili
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sherryviinietikkaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
Lisäksi
1 dl
(vegaanista) valkosipulimajoneesia
½ dl
persiljaa hienonnettuna
Patatas bravas – ohje:
- Tee kastike. Siivilöi säilyketomaatit. Levitä tomaatit, kokonainen paprika ja chili folion päälle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes paprikan kuori on paahtunut. Käännä paprika paahdon aikana. Anna paprikan jäähtyä hetki, irrota kuori ja poista siemenet. Poista chilin kanta. Soseuta vihannekset sauva- tai tehosekoittimella soseeksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuleita 2–3 minuuttia. Lisää vihannessose ja keitä 15 minuuttia. Mausta etikalla, savupaprikalla, suolalla ja sokerilla.
- Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Siivilöi ja jäähdytä. Pilko perunat suupaloiksi. Kuumenna öljy isossa paistipannussa ja paista perunat kypsiksi ja rapeapintaisiksi. Mausta paprikalla ja suolalla.
- Ripottele perunoiden päälle persilja ja tarjoa kastikkeen sekä majoneesin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat