Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rapsakat potut

Patatas bravas – täydellisen rapeat espanjalaiset perunat ovat hyvästä syystä klassikkotapas

1 h 25 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 50 min

Patatas bravas on rapeaksi paistettu perunatapas. Perunat ja niiden klassikkokastike kuuluvat ehdottomasti tapaspöytään.

12.3.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
perunoita
2 l
vettä
1 + 1 tl
suolaa
1 dl
oliiviöljyä
1 tl
tulista savupaprikajauhetta
Bravas-kastike
1 tlk (400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1
punainen paprika
1
chili
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sherryviinietikkaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
Lisäksi
1 dl
(vegaanista) valkosipulimajoneesia
½ dl
persiljaa hienonnettuna

Patatas bravas – ohje:

  1. Tee kastike. Siivilöi säilyketomaatit. Levitä tomaatit, kokonainen paprika ja chili folion päälle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes paprikan kuori on paahtunut. Käännä paprika paahdon aikana. Anna paprikan jäähtyä hetki, irrota kuori ja poista siemenet. Poista chilin kanta. Soseuta vihannekset sauva- tai tehosekoittimella soseeksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuleita 2–3 minuuttia. Lisää vihannessose ja keitä 15 minuuttia. Mausta etikalla, savupaprikalla, suolalla ja sokerilla.
  3. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Siivilöi ja jäähdytä. Pilko perunat suupaloiksi. Kuumenna öljy isossa paistipannussa ja paista perunat kypsiksi ja rapeapintaisiksi. Mausta paprikalla ja suolalla.
  4. Ripottele perunoiden päälle persilja ja tarjoa kastikkeen sekä majoneesin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt