Maku

Passionhedelmä Creme Brulee

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
0
2


Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkananmunan keltuaista
  • 2,5 dlkuohukermaa
  • 3 rklsokeria
  • ripaus suolaa
  • 2-3 kplpassionhedelmää
  • sokeria vanukkaiden pinnalle
Tulosta

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. 

Lämmitä uuni n. 150 asteeseen. 

Nosta uunipellille creme brulee-annoskulhot ja lisää pellille vettä siten, että n. 1 cm annoskulhojen reunasta on veden alla. 

Vatkaa keltuaiset sokerin ja suolan kanssa. 

Kiehauta kerma pienessä kattilassa. 

Kaada kuuma kerma varovaisesti keltuais-sokeri-suolasekoituksen joukkoon. Vispaa koko ajan. 

Halkaiset passionhedelmät. 

Voit joko laittaa hedelmät siemenenineen kermaseokseen tai käyttää vain mehun. 

Kaada kermaseos annoskulhoihin ja paista uunissa n. 30-35 minuuttia, kunnes vanukkaiden keskus on vielä hieman pehmeä. 

Peitä kulhot tarvittaessa foliolla, jotta ne eivät tummene liikaa. 

Anna vanukkaiden jäähtyä. 

Ripottele pinnalle sokeria ja liekitä pinta. 

Anna jäähtyä. 

Vanukkaiden pinnan tulisi olla lohkeavan rapea ja sisuksen hieman vielä tutiseva. 

2 kommenttia