Parsakaali-fetapiirakka
2 h 20 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
1 h 40 minKotileipomo Siiskosen suosituimpiin suolaisiin piirakoihin kuuluu parsakaali-fetapiirakka, jonka täytteen mehevyydestä vastaa majoneesi. Tällä ohjeella piirakka syntyy kotioloissakin!
KA
4
Kuvat
Julkaistu 2.9.2014

Parsakaali-fetapiirakka
Reseptin ainekset (12 palaa)
Pohja
- 100 gvoita (huoneenlämpöistä)
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 125 gmaitorahkaa
Täyte
- 100 gpurjoa
- 200 gparsakaalia
- 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
- 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
- 1 1/2 dlkuohukermaa (tai ruokakermaa)
- 1 dlmajoneesia (ei kevyttä)
- 2 kplmunaa
- 1/4 tlmustapippuria
Parsakaali-fetapiirakka – ohje:
- Nypi kulhossa pehmeä voi ja jauhot yhteen. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
- Halkaise ja huuhtele purjo, silppua se hienoksi. Huuhtele, pilko ja käsittele parsakaali. Voit käyttää parsakaalin joko pieninä, raakoina kukintoina tai kevyesti höyrytettynä ja hyvin valutettuna. Murenna fetajuusto.
- Painele taikina jauhotetuin käsin pyöreän piirakkavuoan (Ø n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjalle purjo, parsakaali, feta ja juustoraaste.
- Sekoita kulhossa kerma, majoneesi, munat ja pippuri. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja taikina saa kauniin värin. Peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
- Anna parsakaali-fetapiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.