


Parsakaali-fetapiirakka
2 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 40 min
Kotileipomo Siiskosen suosituimpiin suolaisiin piirakoihin kuuluu parsakaali-fetapiirakka, jonka täytteen mehevyydestä vastaa majoneesi. Tällä ohjeella piirakka syntyy kotioloissakin!
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
125 g
maitorahkaa
Täyte
100 g
purjoa
200 g
parsakaalia
200 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
100 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
1 1/2 dl
kuohukermaa (tai ruokakermaa)
1 dl
majoneesia (ei kevyttä)
2 kpl
munaa
1/4 tl
mustapippuria
Parsakaali-fetapiirakka – ohje:
- Nypi kulhossa pehmeä voi ja jauhot yhteen. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
- Halkaise ja huuhtele purjo, silppua se hienoksi. Huuhtele, pilko ja käsittele parsakaali. Voit käyttää parsakaalin joko pieninä, raakoina kukintoina tai kevyesti höyrytettynä ja hyvin valutettuna. Murenna fetajuusto.
- Painele taikina jauhotetuin käsin pyöreän piirakkavuoan (Ø n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjalle purjo, parsakaali, feta ja juustoraaste.
- Sekoita kulhossa kerma, majoneesi, munat ja pippuri. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja taikina saa kauniin värin. Peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
- Anna parsakaali-fetapiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat