Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Parsakaali-fetapiirakka

2 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 40 min

Kotileipomo Siiskosen suosituimpiin suolaisiin piirakoihin kuuluu parsakaali-fetapiirakka, jonka täytteen mehevyydestä vastaa majoneesi. Tällä ohjeella piirakka syntyy kotioloissakin!

2.9.2014
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
125 g
maitorahkaa
Täyte
100 g
purjoa
200 g
parsakaalia
200 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
100 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
1 1/2 dl
kuohukermaa (tai ruokakermaa)
1 dl
majoneesia (ei kevyttä)
2 kpl
munaa
1/4 tl
mustapippuria

Parsakaali-fetapiirakka – ohje:

  1. Nypi kulhossa pehmeä voi ja jauhot yhteen. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
  2. Halkaise ja huuhtele purjo, silppua se hienoksi. Huuhtele, pilko ja käsittele parsakaali. Voit käyttää parsakaalin joko pieninä, raakoina kukintoina tai kevyesti höyrytettynä ja hyvin valutettuna. Murenna fetajuusto.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin pyöreän piirakkavuoan (Ø n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjalle purjo, parsakaali, feta ja juustoraaste.
  4. Sekoita kulhossa kerma, majoneesi, munat ja pippuri. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja taikina saa kauniin värin. Peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
  6. Anna parsakaali-fetapiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt