Maku

Parsakaali-fetapiirakka

2 h 20 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
1 h 40 min
Kotileipomo Siiskosen suosituimpiin suolaisiin piirakoihin kuuluu parsakaali-fetapiirakka, jonka täytteen mehevyydestä vastaa majoneesi. Tällä ohjeella piirakka syntyy kotioloissakin!
KA
4
5
Julkaistu 2.9.2014


Reseptin ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 125 gmaitorahkaa

Täyte

  • 100 gpurjoa
  • 200 gparsakaalia
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 100 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 1 1/2 dlkuohukermaa (tai ruokakermaa)
  • 1 dlmajoneesia (ei kevyttä)
  • 2 kplmunaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Parsakaali-fetapiirakka – ohje:

  1. Nypi kulhossa pehmeä voi ja jauhot yhteen. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi.
  2. Halkaise ja huuhtele purjo, silppua se hienoksi. Huuhtele, pilko ja käsittele parsakaali. Voit käyttää parsakaalin joko pieninä, raakoina kukintoina tai kevyesti höyrytettynä ja hyvin valutettuna. Murenna fetajuusto.
  3. Painele taikina jauhotetuin käsin pyöreän piirakkavuoan (Ø n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjalle purjo, parsakaali, feta ja juustoraaste.
  4. Sekoita kulhossa kerma, majoneesi, munat ja pippuri. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle.
  5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja taikina saa kauniin värin. Peitä piirakka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
  6. Anna parsakaali-fetapiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
5 kommenttia