Maku

Laskiaispullavanukas – kasaa valmiista pullasiivuista pehmeä talviherkku mummolan tyyliin

40 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
25 min
Laskiaispullavanukas on nostalginen herkku. Kuivahtanutkin pulla muuttuu suloisen pehmeäksi, kun upotat sen kermaan ja paistat uunissa. Lämmin vanukas maistuu erityisen hyvältä mäenlaskun tai hiihtoretken jälkeen. Mantelimassalla vai ilman?
KA
4.4
0
Julkaistu: 10.2.2021


Ainekset (6 annosta )

Tarvitset:

  • 1 (400 g)pullapitko
  • 50 gvoita
  • 4 dlkuohukermaa
  • 1 dlsokeria
  • 2munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dlmantelilastuja
  • (100 g mantelimassaa)

Lisäksi

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1–2 dlmansikkahilloa
  • (tomusokeria)
Tulosta

Laskiaispullavanukas valmistuu näin:

  1. Leikkaa pullapitko viipaleiksi ja voitele siivut pehmeällä voilla. Asettele siivut voideltuun uunivuokaan lomittain. Lisää väleihin halutessasi mantelimassaviipaleita.
  2. Sekoita kuohukerma, sokeri ja munat. Mausta vaniljasokerilla. Kaada seos pullasiivujen päälle vuokaan. Painele siivuja tarvittaessa, jotta muna-kerma imeytyy niihin. Anna tekeytyä 15 minuuttia.
  3. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin, ja munakerma on hyytynyt. Ripottele pinnalle halutessasi tomusokeria.
  4. Tarjoa pullavanukas kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.43
Kommentoi »