1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola, kananmuna ja muutama desilitra jauhoja.
2. Alusta loput jauhot taikinaan käsin voimakkaasti vaivaten. Lisää viimeisen jauholisäyksen yhteydessä pehmeä tai sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa vielä niin, että se on tasaisen kimmoisaa ja irtoaa hyvin kulhon reunoista.
3. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä vesihauteessa noin 20 minuuttia.
4. Jaa taikina kahteen osaan jauhotetulla pöydällä. Kauli taikinapala noin 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi.
5. Käytä puolet täytteen aineksista. Voitele taikinalevy pehmeällä huoneenlämpöisellä voilla. Raasta puolet mantelimassasta tasaisesti koko levyn päälle ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
6. Rullaa levy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa päistä pienet palat pois ja jaa käärö 7 osaan. Voitele pitkulainen, noin 1 ½ litran leipävuoka. Nosta taikinarullat tasaisesti leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Työnnä päätypalat pieninä nokareina rullien väleihin.
7. Kauli myös toinen taikinapala. Toista vaiheet 5 ja 6.
8. Anna pullavuokien nousta noin 15-20 minuuttia lämpimässä paikassa. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
9. Paista pullavuokia 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele jäähtyneet pullat halutessasi tomusokerilla.
Katso myös joulubostonkakku ja nämä joulupullat sekä kaikki Kotivinkin joululeivonnaiset!
Reseptistä tulee kaksi 1 ½ litran vuoallista.