Kotivinkki

Paras banaanikakku – mehevän kostea, ranskankermalla pehmitetty ja kermakaramelleilla silattu

1 h 30 min
4.71
2

Leivo muhkean makea ja suussa sulava kakku. Paras banaanikakku on herkullista samana päivänä mutta seuraavana vielä parempaa.
Tulosta
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (10 palaa)

  • 150 g voita huoneenlämpöisenä
  • 2 ½ dlfariinisokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 banaania
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maissijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 200 g pehmeitä kermakaramelleja (esim. Omar, karkeasti rouhittuna)
  • ½ dl viskiä
  • 1 dl ranskankermaa

Päälle

  • ½–1 dl pähkinöitä
  • 1 banaani viipaleina
  • 1–2 rkl fariinisokeria
  • kermakaramelleja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

1. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen, noin 20 cm x 12 cm:n kokoinen kakkuvuoka.

2. Vaahdota voi ja fariinisokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaimen käydessä. Kuori ja survo banaanit haarukalla soseeksi, johon saa jäädä sattumia. Kääntele sose voi-sokerivaahtoon.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, rouhi kermakaramellit jauhoihin ja lisää jauhot parissa erässä taikinaan. Lisää lopuksi viski ja ranskankerma.

4. Kaada taikina vuokaan. Nostele päälle pähkinät ja viipaloitu banaani. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 60–70 minuuttia.

5. Kokeile kypsyyttä paistotikulla. Anna kakun jäähtyä ensin vuoassa vartti, nosta varovasti vuoasta ritilälle ja jäähdytä kokonaan. Murenna pinnalle kermakaramelleja. Paras banaanikakku on herkullista samana päivänä mutta seuraavana vielä parempaa. Kakku säilyy hyvänä muutaman vuorokauden foliolla peitettynä.

Jos pakastat kakun, voit koristella sen jälkikäteen. Laita silloin pähkinät kuivalle pannulle, paahda hetki ja lisää nokare voita sekä sokeria. Sekoittele hetki ja pyöräytä viipaloidut banaanit pannulla. Asettele seos kakun päälle.

MITÄ PIDIT?
4.71