


Paras banaanikakku – mehevän kostea, ranskankermalla pehmitetty ja kermakaramelleilla silattu
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Paras banaanikakku on muhkean makea ja suussa sulava. Banaanikakku on herkullista samana päivänä mutta seuraavana vielä parempaa.
Reseptin ainekset
10 palaa
Paras banaanikakku
150 g
voita huoneenlämpöisenä
2 ½ dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3
banaania
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
maissijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
200 g
pehmeitä kermakaramelleja (esim. Omar, karkeasti rouhittuna)
½ dl
viskiä
1 dl
ranskankermaa
Päälle
½–1 dl
pähkinöitä
1
banaani viipaleina
1–2 rkl
fariinisokeria
kermakaramelleja
Paras banaanikakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen, noin 20 cm x 12 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
- Vaahdota voi ja fariinisokeri kulhossa sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaimen käydessä. Kuori ja survo banaanit haarukalla soseeksi, johon saa jäädä sattumia. Kääntele sose voi-sokerivaahtoon.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään, rouhi kermakaramellit jauhoihin ja lisää jauhot parissa erässä taikinaan. Lisää lopuksi viski ja ranskankerma.
- Kaada taikina vuokaan. Nostele päälle pähkinät ja viipaloitu banaani. Ripottele pinnalle fariinisokeria. Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 60–70 minuuttia.
- Kokeile kypsyyttä paistotikulla. Anna kakun jäähtyä ensin vuoassa vartti, nosta varovasti vuoasta ritilälle ja jäähdytä kokonaan. Murenna pinnalle kermakaramelleja. Paras banaanikakku on herkullista samana päivänä mutta seuraavana vielä parempaa. Kakku säilyy hyvänä muutaman vuorokauden foliolla peitettynä.
Vinkit!
- Jos pakastat banaanikakun, voit koristella sen jälkikäteen. Laita silloin pähkinät kuivalle pannulle, paahda hetki ja lisää nokare voita sekä sokeria. Sekoittele hetki ja pyöräytä viipaloidut banaanit pannulla. Asettele seos kakun päälle.
- Katso myös suosituin banaanikakkuohjeemme. Ihanassa kakussa maistuvat banaanin lisäksi kaneli, kardemumma ja inkivääri.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat