Paraisten piparkakkutaikina

12 h 30 min
4.5
0

Paraisten piparkakkutaikina

Paraisten piparitaikina on helppo käsitellä, ja se sopii moneen muottiin. Paraisten pipareiden herkullisuuden salaisuus piilee lorauksessa konjakkia, joka antaa taikinalle hienon maun.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (70 kpl)

Piparitaikina

  • 250 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 1 1/2 dlsiirappia (tummaa)
  • 1 rklkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 2 tlneilikkaa
  • 1/2 tlpomeranssinkuorta
  • 1-2 rklkonjakkia
  • 2 kplmunaa
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

12 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN12 h

Valmista Paraisten piparitaikina näin:

Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, mausteet ja konjakki.

Kiehauta ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat jäähtyneeseen seokseen.

Yhdistä jauhot, sooda ja suola.

Lisää seos taikinaan vähitellen siivilöiden. Sekoita taikinaa, kunnes se on kiinteää.

Peitä kulho ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.

Ota taikinaa leivinpöydälle pala kerrallaan ja pidä loput taikinasta jääkaapissa. Kylmän taikinan käsittely on helpompaa. 

Ripottele pöydälle jauhoja, pehmitä taikinapala ja kauli se 3–5 mm:n paksuiseksi levyksi.

Ota muotilla pipareita leivinpaperin päälle pellille. 

Paista niitä 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia koosta riippuen.

Koristele Paraisten piparit halutessasi pikeerillä ja koristerakeilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä