


Paraisten piparkakkutaikina
12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min
Paraisten piparkakkutaikinan salaisuus piilee lorauksessa konjakkia. Paraisten piparitaikina on helppo käsitellä, ja se sopii moneen muottiin.
Reseptin ainekset
70 kpl
Paraisten piparkakkutaikina
250 g
voita
2 dl
sokeria
1 1/2 dl
siirappia (tummaa)
1 rkl
kanelia
1 tl
inkivääriä
2 tl
neilikkaa
1/2 tl
pomeranssinkuorta
1-2 rkl
konjakkia
2 kpl
munaa
9 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
suolaa
Paraisten piparkakkutaikina – ohje:
- Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, mausteet ja konjakki.
- Kiehauta ja anna jäähtyä.
- Vatkaa munat jäähtyneeseen seokseen.
- Yhdistä jauhot, sooda ja suola.
- Lisää seos taikinaan vähitellen siivilöiden. Sekoita taikinaa, kunnes se on kiinteää.
- Peitä kulho ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
- Ota taikinaa leivinpöydälle pala kerrallaan ja pidä loput taikinasta jääkaapissa. Kylmän taikinan käsittely on helpompaa.
- Ripottele pöydälle jauhoja, pehmitä taikinapala ja kauli se 3–5 mm:n paksuiseksi levyksi.
- Ota muotilla pipareita leivinpaperin päälle pellille.
- 10Paista niitä 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia koosta riippuen.
- 11Koristele piparit halutessasi pikeerillä ja koristerakeilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen piparitaikinan resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat