Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paraisten piparkakkutaikina

12 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 12 h 0 min

Paraisten piparkakkutaikinan salaisuus piilee lorauksessa konjakkia. Paraisten piparitaikina on helppo käsitellä, ja se sopii moneen muottiin.

18.1.2017
Reseptin ainekset
70 kpl
Paraisten piparkakkutaikina
250 g
voita
2 dl
sokeria
1 1/2 dl
siirappia (tummaa)
1 rkl
kanelia
1 tl
inkivääriä
2 tl
neilikkaa
1/2 tl
pomeranssinkuorta
1-2 rkl
konjakkia
2 kpl
munaa
9 dl
vehnäjauhoja
2 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
suolaa

Paraisten piparkakkutaikina – ohje:

  1. Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, mausteet ja konjakki.
  2. Kiehauta ja anna jäähtyä.
  3. Vatkaa munat jäähtyneeseen seokseen.
  4. Yhdistä jauhot, sooda ja suola.
  5. Lisää seos taikinaan vähitellen siivilöiden. Sekoita taikinaa, kunnes se on kiinteää.
  6. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.
  7. Ota taikinaa leivinpöydälle pala kerrallaan ja pidä loput taikinasta jääkaapissa. Kylmän taikinan käsittely on helpompaa. 
  8. Ripottele pöydälle jauhoja, pehmitä taikinapala ja kauli se 3–5 mm:n paksuiseksi levyksi.
  9. Ota muotilla pipareita leivinpaperin päälle pellille. 
  10. 10
    Paista niitä 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia koosta riippuen.
  11. 11
    Koristele piparit halutessasi pikeerillä ja koristerakeilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen piparitaikinan resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt