Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täydellinen paputahna – voipavuista ja salviaöljystä syntyy ihana levite, joka höystetään paahdetuilla valkopavuilla

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Sekoita salviaöljystä ja voipavuista maukas papulevite ja nauti vaikkapa rapeakuorisen leivän kanssa.

24.4.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl (1/3 pkt/á 400 g)
kuivattuja voipapuja keitettynä tai 1 prk (400/240 g) säilöttyjä voipapuja
4
valkosipulinkynttä
½
luomusitruuna
3 rkl
oliiviöljyä
1 rku
salviaa
Paahdetut valkopavut
4 dl (1/3 pkt/á 400 g)
keitettyjä valkopapuja tai 1 prk (400/240 g) säilöttyjä valkopapuja
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria

Paputahna – ohje:

  1. Jos käytät säilöttyjä papuja, valuta ja huuhtele ne. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipulit ja salvianlehdet. Paista, kunnes sipuli ruskistuu ja salvia rapeutuu. Lisää sitruunanmehu.
  3. Pane pavut ja salviaöljy teholeikkuriin tai -sekoittimeen (säästä muutama salvianlehti koristeluun). Hienonna tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua puoli tuntia jääkaapissa.
  4. Tee paahdetut pavut. Jos käytät säilöttyjä papuja, valuta ja huuhtele ne. Sekoita pavut, öljy ja mausteet pellillä leivinpaperin päällä. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  5. Levitä tahna vadille. Lisää pavut, sitruunankuoriraaste ja loput salvianlehdet. Tarjoa (gluteenittoman) leivän kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt