


Täydellinen paputahna – voipavuista ja salviaöljystä syntyy ihana levite, joka höystetään paahdetuilla valkopavuilla
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Sekoita salviaöljystä ja voipavuista maukas papulevite ja nauti vaikkapa rapeakuorisen leivän kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl (1/3 pkt/á 400 g)
kuivattuja voipapuja keitettynä tai 1 prk (400/240 g) säilöttyjä voipapuja
4
valkosipulinkynttä
½
luomusitruuna
3 rkl
oliiviöljyä
1 rku
salviaa
Paahdetut valkopavut
4 dl (1/3 pkt/á 400 g)
keitettyjä valkopapuja tai 1 prk (400/240 g) säilöttyjä valkopapuja
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Paputahna – ohje:
- Jos käytät säilöttyjä papuja, valuta ja huuhtele ne. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää valkosipulit ja salvianlehdet. Paista, kunnes sipuli ruskistuu ja salvia rapeutuu. Lisää sitruunanmehu.
- Pane pavut ja salviaöljy teholeikkuriin tai -sekoittimeen (säästä muutama salvianlehti koristeluun). Hienonna tasaiseksi tahnaksi. Anna maustua puoli tuntia jääkaapissa.
- Tee paahdetut pavut. Jos käytät säilöttyjä papuja, valuta ja huuhtele ne. Sekoita pavut, öljy ja mausteet pellillä leivinpaperin päällä. Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Levitä tahna vadille. Lisää pavut, sitruunankuoriraaste ja loput salvianlehdet. Tarjoa (gluteenittoman) leivän kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat