


Parempi papupasta! Vartin arkiruoka saa makua valkosipulista ja sitruunasta – salaisuutena ruskistettu voi
15 min
Pehmeäksi keitetyt pavut, ruskistettu voi ja pasta ovat yllättävän toimiva yhdistelmä. Jos voita ei jaksa ruskistaa, riittää, että sen sulattaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
100 g
voita
400 g
orchiette- tai simpukkapastaa
3
valkosipulinkynttä
1 rku
lehtipersiljaa
1 rkl
oliiviöljyä
½–1 tl
chilirouhetta
n. 4 dl
keitettyjä valkoisia papuja (tai 1 tlk säilykepapuja)
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
pippuria
Parempi papupasta – ohje:
- Kuutioi voi pieneen teräskattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes voi muuttuu kullanruskeasta hieman pähkinänruskeaksi. Siirrä kattila sivuun ja pidä lämpimänä.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
- Viipaloi valkosipulinkynnet ja hienonna lehtipersilja.
- Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Lisää pavut, persilja ja chilirouhe.
- Valuta pasta ja ota keitinvettä talteen 1 dl.
- Sekoita kattilassa pasta, papuseos ja ruskistettu voi. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Lisää keitinvettä tarvittaessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat