Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Se paras papucurry! Herkullinen ja mausteinen intialainen curry syntyy puolessa tunnissa

30 min

Borlottipavuista, säilötyistä tomaateista ja mausteista tehty curry lämmittää. Herkuttele papucurry maustamattoman (kasvipohjaisen) jogurtin ja keitetyn basmatiriisin kanssa.

12.3.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
4 dl (⅓ pkt/á 400 g)
kuivattuja borlottipapuja keitettynä tai 1 prk (400/240 g) säilöttyjä borlottipapuja
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
chili
3 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
inkivääriä raastettuna
2 rkl
tomaattisosetta
2 tl
korianteria
1 tl
chilijauhetta
½ tl
kurkumaa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
1 tlk (400 g)
säilöttyjä tomaatteja
2½ dl
vettä
½ rku
korianteria hienonnettuna

Papucurry – ohje:

  1. Jos käytät säilöttyjä papuja, valuta ja huuhtele ne.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit sekä inkivääri ja kuullota ne pehmeiksi.
  4. Lisää tomaattisose ja kuivamausteet. Paista pari minuuttia.
  5. Kippaa sekaan säilötyt tomaatit. Lisää vesi ja korianteri (säästä halutessasi hieman koristeluun). Hauduta noin 10 minuuttia.
  6. Lisää pavut ja hauduta vielä noin 5 minuuttia.
  7. Tarjoa papucurry esimerkiksi maustamattoman kasvipohjaisen jogurtin ja keitetyn basmatiriisin kanssa.

Vinkki!

Voit korvata borlottipavut kidneypavuilla tai kikherneillä.

Pinto- eli borlottipavut eli viiriäispavut ovat soikeita ja täplikkäitä papuja. Niitä käytetään etenkin meksikolaisessa keittiössä. Pintaa koristavat täplät häviävät keitettäessä. Kiinteät pavut sopivat salaatteihin, pataruokiin ja keittoihin. Pintopapujen keittoaika on noin tunti.

Borlotti- eli pintopavut
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt