


viikonloppuherkku
Paprikafocaccia saa syliinsä tulista chilitahnaa ja pehmeää vuohenjuustoa
14 h 45 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 14 h 20 min
Yön yli kohotettu focaccia saa mauksi chilillä terävöitettyä paprikatahnaa ja vuohenjuustoa. Focaccia on parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna.
Reseptin ainekset
20 palaa
8 dl
vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
5 dl
kädenlämpöistä vettä
Lisäksi
noin 1½ dl
oliiviöljyä
Paprika-chilitahna
1 prk (500 g/360 g)
kokonaisia ja grillattuja paprikoita
1
punainen chili
½ –1 rkl
oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
Pinnalle
1 pkt (200 g)
vuohenjuustoa
Paprikafocaccia – ohje:
- Laita jauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri kulhoon. Valmista kädenlämpöinen vesi sekoittamalla 1,5 dl kiehuvaa vettä ja loput (3,5 dl) kylmää vettä.
- Kaada vesi kulhoon. Sekoita löysäksi taikinaksi. Voitele pinta öljyllä, peitä kulho muovikelmulla. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön 8–12 tunniksi. Jos kohotat taikinaa kauemmin, laita se jääkaappiin.
- Kun taikina on kohonnut, tartu taikinaan öljytyin käsin. Nosta taikinan reunaa ja käännä sitä kohti keskustaa. Käännä kulhoa 90 astetta ja toista sama. Tee näin vielä kaksi kertaa, kunnes koko taikina on taiteltu.
- Voitele uunivuoan (noin 23 × 33 cm) reunat ja kaada pohjalle 2 rkl oliiviöljyä tai sen verran, että pohja peittyy. Kumoa taikina vuokaan ja painele se öljytyin sormin kohti vuoan reunoja. Taikinan tulee peittää vuoan pohja.
- Valuta öljyä päälle tasaiseksi kerrokseksi. Painele sormin taikinaan koloja. Kohota vielä noin 2 tuntia.
- Valmista paprikatahna. Laita paprikat siivilään valumaan. Poista chilistä kanta ja siemenet. Soseuta paprikat ja chili sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää öljy ja mausta suolalla. Viipaloi vuohenjuusto.
- Painele taikinaan uudet kolot. Levitä paprikatahna raidoiksi kohonneen taikinan pinnalle ja laita vuohenjuustoviipaleet väleihin. Valuta oliiviöljyä juustojen päälle.
- Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Valuta tilkka oliiviöljyä lämpimän focaccian pinnalle. Tarjoa focaccia lopun paprikatahnan kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat