Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täyteläiseen tomaatti-paprikakeittoon uppoaa aimo annos kesän kypsyttämiä kasviksia – viimeistele ihana soppa jogurtilla!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min

Tomaatti-paprikakeitto saa syvän maun, kun paahdat keittoon tulevat kasvikset uunissa. Surauta soppa sileäksi ja nauti jogurtin kera. Keitto maistuu makoisalta myös kylmänä.

6.9.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
tomaatteja
1
punainen paprika
2
porkkanaa
1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2–3 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
⅓ tl
chilijauhetta
Viimeistely
basilikaa, lehtipersiljaa tai oreganoa
Lisäksi
jogurttia, ranskankermaa tai kaurafraichea

Tomaatti-paprikakeitto – ohje:

  1. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Leikkaa paprika lohkoiksi ja poista siemenet ja kalvot. Kuori ja pilko porkkanat paloiksi. Kuori puna­sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli lohkoiksi.
  2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle ­uunipellille ja ripottele öljyä päälle. Paahda 225 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat paahtuneet pehmeiksi.
  3. Pane kasvikset tehosekoittimeen tai kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Lisää vesi, fondi ja kuivamausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta lopuksi hienonnetuilla tuoreyrteillä. Tarjoa tomaatti-paprikakeiton lisäksi turkkilaista jogurttia, ranskankermaa tai kaurafraichea.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt