


Täyteläiseen tomaatti-paprikakeittoon uppoaa aimo annos kesän kypsyttämiä kasviksia – viimeistele ihana soppa jogurtilla!
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Tomaatti-paprikakeitto saa syvän maun, kun paahdat keittoon tulevat kasvikset uunissa. Surauta soppa sileäksi ja nauti jogurtin kera. Keitto maistuu makoisalta myös kylmänä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
tomaatteja
1
punainen paprika
2
porkkanaa
1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
2–3 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
⅓ tl
chilijauhetta
Viimeistely
basilikaa, lehtipersiljaa tai oreganoa
Lisäksi
jogurttia, ranskankermaa tai kaurafraichea
Tomaatti-paprikakeitto – ohje:
- Halkaise tomaatit ja poista kannat. Leikkaa paprika lohkoiksi ja poista siemenet ja kalvot. Kuori ja pilko porkkanat paloiksi. Kuori punasipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli lohkoiksi.
- Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele öljyä päälle. Paahda 225 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat paahtuneet pehmeiksi.
- Pane kasvikset tehosekoittimeen tai kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
- Lisää vesi, fondi ja kuivamausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta lopuksi hienonnetuilla tuoreyrteillä. Tarjoa tomaatti-paprikakeiton lisäksi turkkilaista jogurttia, ranskankermaa tai kaurafraichea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
