Paprika-tomaattikeitto

1 h
0
0

Paprika-tomaattikeitto

Grillatuista paprikoista tulee ihanasti makua tomaattikeittoon!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplpunainen paprika
  • 1 kplsipuli kuutioituna
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 5 dlkasvislientä (esim. 2rkl kasvisfondia+5dl vettä)
  • 2 kpllehtisellerin varsia
  • 1 kplpurkki suuria valkoisia papuja (Go green)
  • ½ tlsavustettua paprikajauhetta
  • 1/4 tlcayennepippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria myllystä
  • 2 rkltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • 2 rkltuoretta basilikaa hienonnettuna

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Puolita paprikat ja poista kanta sekä siemenet. Laita paprikan puolikkaan uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.

Grillaa paprikoita uunissa grillivastuksen alla  250 asteessa kunnes paprikoiden kuori on mustunut noin 15min.

Laita paprikat kulhoon ja peitä kulho tiiviisti kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä 15 min. Poista paprikoista kuori ja kuutioi ne.

Kuullota sipulikuutioita tilkassa öljyä kattilassa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.

Hienonna lehtiselleri ja lisää keittoon. Lehtisellerin voit korvata tarvittaessa yhdellä varsisellerin varrella, mutta kuullota varsisellerikuutioita sipulim kanssa.

Lisää keittoon grillattu paprika ja mausteet. Keitä keittoa 10min.

Lisää keittoon huuhdellut ja valutetut pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keittoa vielä 5 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Tarkista keiton maku ja lisää tarvitaessa mausteita.

Tarjoile keitto esim. paahdetun leivän kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä