Kotivinkki

Täyteläiseen tomaatti-paprikakeittoon uppoaa aimo annos kesän kypsyttämiä kasviksia – viimeistele ihana soppa jogurtilla!

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Tomaatti-paprikakeiton maut syvenevät, kun paahdat keittoon tulevat kasvikset uunissa. Surauta soppa sileäksi ja nauti jogurtin kera. Keitto maistuu makoisalta myös kylmänä.
GL
VE
4
0
Julkaistu: 6.9.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1 kgtomaatteja
  • 1punainen paprika
  • 2porkkanaa
  • 1punasipuli
  • 4valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2−3 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ⅓ tlchilijauhetta

Viimeistely

  • basilikaa, lehtipersiljaa tai oreganoa

Lisäksi

  • jogurttia, ranskankermaa tai kaurafraichea
Tulosta

Paprika-tomaattikeitto valmistuu näin:

  1. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Leikkaa paprika lohkoiksi ja poista siemenet ja kalvot. Kuori ja pilko porkkanat paloiksi. Kuori puna­sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli lohkoiksi.
  2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle ­uunipellille ja ripottele öljyä päälle. Paahda 225 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset ovat paahtuneet pehmeiksi.
  3. Pane kasvikset tehosekoittimeen tai kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  4. Lisää vesi, fondi ja kuivamausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta lopuksi hienonnetuilla tuoreyrteillä. Tarjoa lisäksi turkkilaista jogurttia, ranskankermaa tai kaurafraichea.

Kommentoi »