


Täydellinen satokauden kakku
Makeanmausteinen pohja, täytteenä tuorejuustokreemiä! Mehevä palsternakkakakku valmistuu porkkanakakun tapaan
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kanelia, inkivääriä ja kardemummaa sisältävä pohja yhdistyy suussasulavaan tuorejuustotäytteeseen. Nappaa Annin Uunissa -vaikuttaja Anni Paakkunaisen vegaanisen palsternakkakakun ohje.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Kakkupohja
300 g
palsternakkaraastetta
3 dl
fariinisokeria
1 dl
kaurajuomaa
2 dl
auringonkukka- tai rypsiöljyä
2 rkl
chiansiemeniä
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
mantelijauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
½ tl
jauhettua kardemummaa
¼ tl
suolaa
Kreemi
100 g
maidotonta margariinia
200 g
kasvipohjaista tuorejuustoa
3 dl
tomusokeria
1 tl
vanilja-aromia
1–2 tl
kanelia
Koristelu
2 dl
juureslastuja
Palsternakkakakku – ohje:
- Kuori palsternakat ja raasta hienoksi raasteeksi.
- Mittaa sokeri, kaurajuoma ja öljy isoon kulhoon, vatkaa kevyesti sekaisin. Lisää chiansiemenet ja anna seoksen levätä sen aikaa, kun sekoitat kuivat aineet toisessa kulhossa.
- Lisää jauhoseosta desi kerrallaan siivilän läpi taikinaan. Kääntele nuolijalla, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää lopuksi palsternakkaraaste käännellen sekaan.
- Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (ø 18−22 cm).
- Paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Valmiin pohjan pinta on kullanruskea ja tuntuu kimmoisalta. Voit tarkastaa kypsyyden myös puutikulla. Kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa hetki. Irrota kakku sitten vuoasta ja siirrä ritilän päälle jäähtymään.
- Valmista kreemi pohjan jäähtyessä. Vatkaa margariini ja tomusokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää kasvipohjainen tuorejuusto koko ajan vatkaten. Mausta vanilja-aromilla ja kanelilla.
- Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen. Kokoa kakku suoraan kakkualustalle jakamalla kuorrute kerrosten väleihin ja lopuksi kakun päälle. Koristele halutessasi juureslastuilla.
Vinkki!
Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia jauhoja. Tarkista, onko jauhoissa jo valmiiksi nostatusaineita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat