Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paistetut suklaadonitsit

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Donitsipelti on maailman kivoin keksintö, sillä enää ei tarvitse tuskailla jos haluaa helppoja ja söpöjä leivonnaisia juhliin tarjolle. Makuvariaatioita on loputtomiin, ja näissä suklaadonitseissa suklaa yhdistyy... no, suklaaseen.

4.5.2015
Reseptin ainekset
16 kpl
Taikina
90 g
suklaata
45 g
voita
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
fariinisokeria
3/4 dl
kaakaojauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
1,2 dl
piimää (120 ml)
0,6 dl
vettä (60 ml)
1 kpl
munaa
1 tl
omenaviinietikkaa
Kuorrute
110 g
suklaata
30 g
voita
1/2 dl
kermaa
2 rkl
tomusokeria

Suklaadonitsit – ohje:

  1. Sulata suklaa mikrossa varovaisesti, anna jäähtyä sivussa. Sulata toisessa kulhossa voi pehmeäksi ja laita sivuun jäähtymään.
  2. Öljyä 12-koloinen donitsivuoka huolellisesti, laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  3. Yhdistä kulhossa jauhot, fariinisokeri, kaakaojauhe ja ruokasooda.
  4. Toisessa kulhossa sekoita keskenään muna, piimä, vesi omenaviinietikka ja pehmeä voi.
  5. Yhdistä kuivat aineet märkien kanssa, sekoita joukkoon myös suklaasula. Lopeta sekoittaminen kun aineet ovat juuri yhdistyneet.
  6. Pursota taikina donitsipellin koloihin, täytä kolot noin puolilleen tai 2/3 täyteen. (Minulla taikinaa oli enemmän kuin 12 donitsia varten, joten jos haluat paistaa kaikki, joudut tekemään sen kahdessa satsissa.)
  7. Paista uunissa 10–12 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä ensin 5 minuuttia vuoassa, ota ne sen jälkeen esimerkiksi hammastikun avulla ritilälle jäähtymään täysin.
  8. Valmista kuorrute sulattamalla suklaa, kerma ja voi kattilassa. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  9. Kasta donitsit kuorrutteeseen, laita ritilälle valumaan. Koristele strösseleillä.

Vinkki!

Katso myös herkullisten kinuskikuorrutteisten donitsien ohje. Näihin tulee himo!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt