Maku

Paistetut suklaadonitsit

35 min
5
1

Paistetut suklaadonitsit

Donitsipelti on maailman kivoin keksintö, sillä enää ei tarvitse tuskailla jos haluaa helppoja ja söpöjä leivonnaisia juhliin tarjolle. Makuvariaatioita on loputtomiin, ja näissä suklaadonitseissa suklaa yhdistyy... no, suklaaseen.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Taikina

  • 90 gsuklaata
  • 45 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlfariinisokeria
  • 3/4 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 1,2 dlpiimää (120 ml)
  • 0,6 dlvettä (60 ml)
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlomenaviinietikkaa

Kuorrute

  • 110 gsuklaata
  • 30 gvoita
  • 1/2 dlkermaa
  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Sulata suklaa mikrossa varovaisesti, anna jäähtyä sivussa. Sulata toisessa kulhossa voi pehmeäksi ja laita sivuun jäähtymään.

Öljyä 12-koloinen donitsivuoka huolellisesti, laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Yhdistä kulhossa jauhot, fariinisokeri, kaakaojauhe ja ruokasooda.

Toisessa kulhossa sekoita keskenään muna, piimä, vesi omenaviinietikka ja pehmeä voi.

Yhdistä kuivat aineet märkien kanssa, sekoita joukkoon myös suklaasula. Lopeta sekoittaminen kun aineet ovat juuri yhdistyneet.

Pursota taikina donitsipellin koloihin, täytä kolot noin puolilleen tai 2/3 täyteen. (Minulla taikinaa oli enemmän kuin 12 donitsia varten, joten jos haluat paistaa kaikki, joudut tekemään sen kahdessa satsissa.)

Paista uunissa 10-12 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä ensin 5 minuuttia vuoassa, ota ne sen jälkeen esimerkiksi hammastikun avulla ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista kuorrute sulattamalla suklaa, kerma ja voi kattilassa. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Kasta donitsit kuorrutteeseen, laita ritilälle valumaan. Koristele strösseleillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä