Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunissa paistetut munakoisot ja tahinikastike – raikas ja täyteläinen kasvisruoka, jonka katseleminenkin on nautinto

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Uunissa paistetut munakoisot paitsi maistuvat ihanilta, myös näyttävät kauniilta kuin koru. Ripaus kurkumaa -blogin Gelawej Viyanin reseptissä munakoisot saavat kaverikseen tahinikastiketta, granaattiomenaa ja saksanpähkinöitä.

4.3.2022
Reseptin ainekset
3–4 annosta
Paistetut munakoisot
2
munakoisoa
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
1½ tl
suolaa
1 tl
sumakkia
Tahinikastike
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
vaaleaa juoksevaa tahinia
2 rkl
maustamatonta jogurttia
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
sumakkia
Koristeluun
n. 1 dl
tuoreita granaattiomenan siemeniä
50 g
saksanpähkinöitä
½ rku
tuoretta persiljaa

Uunissa paistetut munakoisot ja tahinikastike valmistetaan näin:

  1. Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Leikkaa sisäpinnoille veitsellä ristiviiltoja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hiero huolellisesti munakoisojen pintaan öljy ja mausteet. Upota valkosipulit viiltoihin. Paista munakoisoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat kypsyneet pehmeiksi ja niiden pinnat ovat kullanruskeita.
  2. Valmista munakoisojen paistuessa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  3. Siirrä munakoisot tarjoilulautaselle ja kaada kastike munakoisojen päälle. Koristele murennetuilla saksanpähkinöillä, granaattiomenan siemenillä ja persiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt