


Uunissa paistetut munakoisot ja tahinikastike – raikas ja täyteläinen kasvisruoka, jonka katseleminenkin on nautinto
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Uunissa paistetut munakoisot paitsi maistuvat ihanilta, myös näyttävät kauniilta kuin koru. Ripaus kurkumaa -blogin Gelawej Viyanin reseptissä munakoisot saavat kaverikseen tahinikastiketta, granaattiomenaa ja saksanpähkinöitä.
Reseptin ainekset
3–4 annosta
Paistetut munakoisot
2
munakoisoa
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
1½ tl
suolaa
1 tl
sumakkia
Tahinikastike
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
vaaleaa juoksevaa tahinia
2 rkl
maustamatonta jogurttia
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
sumakkia
Koristeluun
n. 1 dl
tuoreita granaattiomenan siemeniä
50 g
saksanpähkinöitä
½ rku
tuoretta persiljaa
Uunissa paistetut munakoisot ja tahinikastike valmistetaan näin:
- Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Leikkaa sisäpinnoille veitsellä ristiviiltoja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hiero huolellisesti munakoisojen pintaan öljy ja mausteet. Upota valkosipulit viiltoihin. Paista munakoisoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat kypsyneet pehmeiksi ja niiden pinnat ovat kullanruskeita.
- Valmista munakoisojen paistuessa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
- Siirrä munakoisot tarjoilulautaselle ja kaada kastike munakoisojen päälle. Koristele murennetuilla saksanpähkinöillä, granaattiomenan siemenillä ja persiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat