Maku

Uunissa paistetut munakoisot ja tahinikastike – raikas ja täyteläinen kasvisruoka, jonka katseleminenkin on nautinto

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Uunissa paistetut munakoisot paitsi maistuvat ihanilta, myös näyttävät kauniilta kuin koru. Ripaus kurkumaa -blogin Gelawej Viyanin reseptissä munakoisot saavat kaverikseen tahinikastiketta, granaattiomenaa ja saksanpähkinöitä.
GL
MU
4
0
Julkaistu: 4.3.2022


Reseptin ainekset (3—4 annosta)

Paistetut munakoisot

  • 2munakoisoa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1½ tlsuolaa
  • 1 tlsumakkia

Tahinikastike

  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklvaaleaa juoksevaa tahinia
  • 2 rklmaustamatonta jogurttia
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlsumakkia

Koristeluun

  • n. 1 dltuoreita granaattiomenan siemeniä
  • 50 gsaksanpähkinöitä
  • ½ rkutuoretta persiljaa
Tulosta

Uunissa paistetut munakoisot ja tahinikastike valmistetaan näin:

  1. Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Leikkaa sisäpinnoille veitsellä ristiviiltoja. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hiero huolellisesti munakoisojen pintaan öljy ja mausteet. Upota valkosipulit viiltoihin. Paista munakoisoja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat kypsyneet pehmeiksi ja niiden pinnat ovat kullanruskeita.
  2. Valmista munakoisojen paistuessa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
  3. Siirrä munakoisot tarjoilulautaselle ja kaada kastike munakoisojen päälle. Koristele murennetuilla saksanpähkinöillä, granaattiomenan siemenillä ja persiljalla.

Vinkki!

Lue juttu Gelawej Viyanista täältä ja katso hänen muut reseptinsä.

Kommentoi »