Maku

Paistettu valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku

4
4

Paistettu valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku

Juustokakussa valkosuklainen, samettinen täyte ja kirpeä mustaherukkahillo täydentävät toisiaan. Paistettu juustokakku valmistuu loppujen lopuksi hyydytettyä kätevämmin, ja helppo sydänkoristelu kruunaa herkun.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 175 gkeksejä (esim. Bastogne tai Digestive)
  • 80 gvoita
  • 1/2 dlmustaherukkahilloa

Täyte

  • 200 gvalkosuklaata
  • 400 gtuorejuustoa (Philadelphia)
  • 2 kplmunaa
  • 150 granskankermaa

Koristeluun

  • 2 rklmustaherukkahilloa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Vuoraa 20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Sulata voi, laita sivuun. Murskaa keksit hienoksi joko monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. Sekoita voisula keksinmuruihin, painele seos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Levitä pinnalle ohuelti mustaherukkahilloa, laita kylmään odottamaan.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna hieman jäähtyä.

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi ja lisää munat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu valkosuklaa, sekoita sileäksi.

Kaada täyte pohjan päälle.

Soseuta pinnalle tuleva mustaherukkahillo hienoksi ja painele siivilän läpi. Tiputtele hillosta pisaroita juustokakun pinnalle spiraalin muodossa ulkoreunalta aloittaen. Vedä hammastikulla pisaroiden halki kakun keskeltä aloittaen niin, että pisaroista tulee sydämenmuotoisia.

Paista kakkua 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on reunoilta hyytyneen näköinen mutta keskeltä vielä hieman kostea.

Avaa uunin luukku hetkeksi (jotta kosteus pääsee ulos), laita sitten takaisin kiinni. Sammuta uuni ja anna kakun jähmettyä uunissa vielä n. 1 tunnin ajan.

Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä se sitten kylmään. Tarjoile kakku kylmänä, mielellään vasta seuraavana päivänä.

Vinkki!

- Kertakäyttöinen iso lääkeruisku sopii mainiosti kakun koristeluun! - Varo vatkaamasta juustokakkumassaan liikaa kuplia loppuvaiheessa, lastalla sekoittaminen on paras tapa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä