


Paistettu valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku
Juustokakussa valkosuklainen, samettinen täyte ja kirpeä mustaherukkahillo täydentävät toisiaan. Paistettu juustokakku valmistuu loppujen lopuksi hyydytettyä kätevämmin, ja helppo sydänkoristelu kruunaa herkun.
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
175 g
keksejä (esim. Bastogne tai Digestive)
80 g
voita
1/2 dl
mustaherukkahilloa
Täyte
200 g
valkosuklaata
400 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
2
munaa
150 g
ranskankermaa
Koristeluun
2 rkl
mustaherukkahilloa
Paistettu valkosuklaa-mustaherukkajuustokakku – ohje:
- Vuoraa 20-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Sulata voi, laita sivuun. Murskaa keksit hienoksi joko monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. Sekoita voisula keksinmuruihin, painele seos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Levitä pinnalle ohuelti mustaherukkahilloa, laita kylmään odottamaan.
- Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna hieman jäähtyä.
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi ja lisää munat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen ranskankerma ja sulatettu valkosuklaa, sekoita sileäksi.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Soseuta pinnalle tuleva mustaherukkahillo hienoksi ja painele siivilän läpi. Tiputtele hillosta pisaroita juustokakun pinnalle spiraalin muodossa ulkoreunalta aloittaen. Vedä hammastikulla pisaroiden halki kakun keskeltä aloittaen niin, että pisaroista tulee sydämenmuotoisia.
- Paista kakkua 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on reunoilta hyytyneen näköinen mutta keskeltä vielä hieman kostea.
- Avaa uunin luukku hetkeksi (jotta kosteus pääsee ulos), laita sitten takaisin kiinni. Sammuta uuni ja anna kakun jähmettyä uunissa vielä n. 1 tunnin ajan.
- 10Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä se sitten kylmään. Tarjoile kakku kylmänä, mielellään vasta seuraavana päivänä.
Vinkit!
- Kertakäyttöinen iso lääkeruisku sopii mainiosti kakun koristeluun!
- Varo vatkaamasta juustokakkumassaan liikaa kuplia loppuvaiheessa, lastalla sekoittaminen on paras tapa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat