Kotivinkki

Paistettu fenkolipasta

14 min
0
0

Paistettu fenkolipasta

KA
0
0
Paistettu fenkolipasta on ihana arkiruoka. Kun keität edellispäivän aterialle tupla-annoksen pastaa, saat tehtyä tähteistä tämän nopean paistetun pastan.
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (3-4 annosta)

  • 1 lkeitettyä pastaa
  • 1fenkoli
  • 1omena
  • 2valkosipulinkynttä
  • ½sitruunan raastettu kuori
  • 25 gvoita
  • 2 rklöljyä
  • 1 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1½ dlvalkoviiniä
  • ½ dlhienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa
  • (raastettua parmesaanijuustoa)

Tee näin

14 min
{
AKTIIVINEN6 min
PASSIIVINEN8 min

1. Halkaise fenkoli ja huuhtele huolellisesti. Leikkaa fenkoli viipaleiksi. Lohko omena neljään osaan, poista siemenkodat ja viipaloi ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta kuori.

2. Kuumenna voi ja öljy wokkipannussa tai paistokasarissa. Lisää fenkolit, omenat ja valkosipulinkynnet. Mausta sokerilla ja suolalla. Paista 3–5 minuuttia, kunnes fenkolit ovat hieman pehmenneet.

3. Lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta. Kaada joukkoon pasta ja jatka paistamista vielä 3–5 minuuttia, kunnes pastat ovat kunnolla lämmenneet. Raasta halutessasi joukkoon parmesaanijuustoa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä