Kotivinkki

Helppo parsapasta

15 min
1
0

Helppo parsapasta

Tämä pähkinäinen parsapasta valmistuu vartissa. Kun sesonki on parhaimmillaan, parsaa kannattaa kokata myös arkena.
Teksti Piia Helasto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gfarfalle-pastaa
  • 450 gtuoretta vihreää parsaa
  • 2 rklvoita
  • 4 dlranskankermaa (28–34 %)
  • 2 dlsaksanpähkinöitä
  • noin 1 dlparmesaanijuustoraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori tarvittaessa ja pilko parsat noin 1 cm:n pituisiksi paloiksi. Heitä parsan puinen tyvi pois.
3. Sulata voi paistinpannussa ja lisää parsat. Anna niiden kypsyä noin 5 minuuttia.
4. Lisää kypsät ja valutetut pastat. Lisää ranskankerma ja hieman pastan keitinvettä. Kuumenna muutama minuutti.
5. Lisää lopuksi pähkinät ja parmesaanijuustoraaste. Mausta parsapasta suolalla ja mustapippurilla.

MITÄ PIDIT?
1
Katso myös nämä