Täydellisen tummaa ja tuhtia! Pähkinäinen karhunvatukkakakku täyteläisten makujen ystävälle
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minPähkinäisen karhunvatukkakakun täytteessä ja kuorrutteessa maistuvat nutella ja tuorejuusto. Viimeistele tuhti herkku tuoreilla marjoilla!
KA
5
Kuvat
Julkaistu 28.7.2022

Täydellisen tummaa ja tuhtia! Pähkinäinen karhunvatukkakakku täyteläisten makujen ystävälle
Reseptin ainekset (10–12 annosta )
- 3munaa
- 1 dlsokeria
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 dlhasselpähkinäjauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
Kostutus
- 1 dlmaitoa
- 2 tlvaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl hasselpähkinälevitettä (esim. Nutella)
- 150 gpehmeää voita
- 1½ dltomusokeria
- ¼ tlsuolaa
- 3 dlkarhunvatukoita
Lisäksi
- voita ja jauhoja vuokaan
- noin 2 dlkarhunvatukoita koristeeksi
- 50 gpähkinäsuklaata
Pähkinäinen karhunvatukkakakku – ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø noin 20 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen irrottamista vuoasta.
- Mausta maito vaniljasokerilla.
- Vatkaa kulhossa tasaiseksi tuorejuusto, pähkinälevite, voi, tomusokeri ja suola. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta pohja puolella vaniljamaidosta ja lusikoi puolet täytteestä pohjalle. Lado karhunvatukat vieri viereen täytteen päälle. Aseta toinen kakkupohja kanneksi ja kostuta se lopulla maidolla. Kuorruta pinta lopulla täytteellä. Koristele karhunvatukoilla ja rouhitulla pähkinäsuklaalla.

Karhunvatukkapiirakka
Maku

Karhunvatukka-suklaakakku
Maku

Kakku kuin kimppu! Villiyrtti-suklaakakku saa viehkon säväyksen siankärsämöstä
Kotivinkki

Pähkinä-suklaakakku ilman jauhoja – huh, mikä valuva viettelys!
Maku

Raparperi-suklaakakku – kevään mehevä herkkukakku päästää tiskaajan vähällä
Maku

Viiden aineksen mansikka-suklaakakku – ilman uunia valmistuva kakkupohja tehdään murokekseistä ja jogurtista
Maku

Mustikka-suklaakakku
Maku

Jättikeksi-jäätelökakku – vadelmat, suklaahiput ja taikinasattumat tekevät herkusta makeannälän moniottelijan
Maku