Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täydellisen tummaa ja tuhtia! Pähkinäinen karhunvatukkakakku täyteläisten makujen ystävälle

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Pähkinäisen karhunvatukkakakun täytteessä ja kuorrutteessa maistuvat nutella ja tuorejuusto. Viimeistele tuhti herkku tuoreilla marjoilla!

28.7.2022
Reseptin ainekset
10–12 annosta
3
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
hasselpähkinäjauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Kostutus
1 dl
maitoa
2 tl
vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
hasselpähkinälevitettä (esim. Nutella)
150 g
pehmeää voita
1½ dl
tomusokeria
¼ tl
suolaa
3 dl
karhunvatukoita
Lisäksi
voita ja jauhoja vuokaan
noin 2 dl
karhunvatukoita koristeeksi
50 g
pähkinäsuklaata

Pähkinäinen karhunvatukkakakku – ohje:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø noin 20 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen irrottamista vuoasta.
  2. Mausta maito vaniljasokerilla.
  3. Vatkaa kulhossa tasaiseksi tuorejuusto, pähkinälevite, voi, tomusokeri ja suola. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta pohja puolella vaniljamaidosta ja lusikoi puolet täytteestä pohjalle. Lado karhunvatukat vieri viereen täytteen päälle. Aseta toinen kakkupohja kanneksi ja kostuta se lopulla maidolla. Kuorruta pinta lopulla täytteellä. Koristele karhunvatukoilla ja rouhitulla pähkinäsuklaalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt