Kotivinkki

Täydellisen tummaa ja tuhtia! Pähkinäinen karhunvatukkakakku täyteläisten makujen ystävälle

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Pähkinäisen karhunvatukkakakun täytteessä ja kuorrutteessa maistuvat nutella ja tuorejuusto. Viimeistele tuhti herkku tuoreilla marjoilla!
KA
0
0
Julkaistu: 28.7.2022


Reseptin ainekset (10–12 annosta )

  • 3munaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlhasselpähkinäjauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dlmaitoa
  • 2 tlvaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl hasselpähkinälevitettä (esim. Nutella)
  • 150 gpehmeää voita
  • 1½ dltomusokeria
  • ¼ tlsuolaa
  • 3 dlkarhunvatukoita

Lisäksi

  • voita ja jauhoja vuokaan
  • noin 2 dlkarhunvatukoita koristeeksi
  • 50 gpähkinäsuklaata
Tulosta

Pähkinäinen karhunvatukkakakku – ohje:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø noin ­20 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. ­Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 40 ­minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ennen irrottamista ­vuoasta.
  2. Mausta maito vaniljasokerilla.
  3. Vatkaa kulhossa tasaiseksi tuorejuusto, pähkinälevite, voi, tomusokeri ja suola. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Kostuta pohja puolella vaniljamaidosta ja ­lusikoi puolet täytteestä pohjalle. Lado ­karhunvatukat vieri viereen täytteen päälle. Aseta toinen kakkupohja kanneksi ja kostuta se lopulla maidolla. Kuorruta pinta lopulla täytteellä. Koristele karhunvatukoilla ja rouhitulla pähkinäsuklaalla.
Kommentoi »