


Rouskuva ruokalahja
Leivän voi leipoa ilman vaivaamista ja hiivaa – helppo pähkinäinen joululeipä säilyy mehevänä useita päiviä
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Nopea hiivaton joululeipä on maukas ja pähkinäinen.
Reseptin ainekset
1 iso tai 2 pientä leipää
4 dl
grahamjauhoja
1½ dl
leipämallasta
2 tl
ruokasoodaa
1 tl
suolaa
1 tl
anista
1 tl
kuminaa
2 dl
hasselpähkinöitä
4 dl
piimää
2 rkl
tummaa siirappia
Vuoan voiteluun
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
grahamjauhoja
Pähkinäinen joululeipä – ohje:
- Öljyä ja jauhota vuoka (noin 20 × 25 cm).
- Yhdistä jauhot, sooda, suola ja mausteet isossa kulhossa. Rouhi pähkinät veitsellä karkeasti. Lisää pähkinärouhe, piimä ja siirappi jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan. Paista pähkinäistä joululeipää 180 asteessa uunin alaosassa noin tunti, pienempiä leipiä 40–45 minuuttia.
Vinkki!
Keittiöliinaan käärittynä leipä on ihana joululahja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat