Maku

Pähkinä-suklaakakku ilman jauhoja – huh, mikä valuva viettelys!

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Pähkinä-suklaakakku nostaa herkkuhetken uusiin sfääreihin. Pähkinää ja suklaata on sekä kakussa että kuorrutteissa. Kakku syntyy kokonaan ilman jauhoja ja on gluteeniton.
GL
KA
3.6
0
Julkaistu: 10.12.2020


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 200 gvoita
  • 225 gtummaa suklaata
  • 3 rklsokeria
  • 5munaa
  • 3 rklhasselpähkinä- tai mantelijauhetta
  • 3 rklsokeria
  • 75 gsuolapähkinöitä

Kuorrute

  • 100 gtummaa suklaata
  • ¾ dl kuohukermaa
  • 50 gmaapähkinävoita
  • 50 gagavesiirappia
Tulosta

Pähkinä-suklaakakku leivotaan näin:

  1. Sulata voi, suklaa ja sokeri varovasti kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hetki.
  2. Vatkaa munat suklaaseen yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää hasselpähkinäjauhe sekä suolapähkinät.
  3. Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta vuoan reunoille liuska leivinpaperia. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 12−15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysähköksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Paloittele kuorrutteen suklaa mikron kestävään kulhoon. Lisää kerma ja kuumenna varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Pehmennä toisessa kulhossa maapähkinävoita hetki mikrossa. Sekoita joukkoon agavesiirappi. Kaada kuorrutteita vuorotellen jäähtyneen pähkinä-suklaakakun päälle.
Kommentoi »