


Pähkinä-suklaakakku ilman jauhoja – huh, mikä valuva viettelys!
20 min
Pähkinä-suklaakakku nostaa herkkuhetken uusiin sfääreihin. Pähkinää ja suklaata on sekä kakussa että kuorrutteissa. Kakku syntyy kokonaan ilman jauhoja ja on gluteeniton.
Reseptin ainekset
8 annosta
200 g
voita
225 g
tummaa suklaata
3 rkl
sokeria
5
munaa
3 rkl
hasselpähkinä- tai mantelijauhetta
3 rkl
sokeria
75 g
suolapähkinöitä
Kuorrute
100 g
tummaa suklaata
¾ dl
kuohukermaa
50 g
maapähkinävoita
50 g
agavesiirappia
Pähkinä-suklaakakku – ohje:
- Sulata voi, suklaa ja sokeri varovasti kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hetki.
- Vatkaa munat suklaaseen yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää hasselpähkinäjauhe sekä suolapähkinät.
- Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta vuoan reunoille liuska leivinpaperia. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 12−15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysähköksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Paloittele kuorrutteen suklaa mikron kestävään kulhoon. Lisää kerma ja kuumenna varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Pehmennä toisessa kulhossa maapähkinävoita hetki mikrossa. Sekoita joukkoon agavesiirappi. Kaada kuorrutteita vuorotellen jäähtyneen pähkinä-suklaakakun päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat