Pähkinä-suklaakakku ilman jauhoja – huh, mikä valuva viettelys!
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Pähkinä-suklaakakku nostaa herkkuhetken uusiin sfääreihin. Pähkinää ja suklaata on sekä kakussa että kuorrutteissa. Kakku syntyy kokonaan ilman jauhoja ja on gluteeniton.
GL
KA
3.6
Kuvat
Julkaistu 10.12.2020

Pähkinä-suklaakakku ilman jauhoja – huh, mikä valuva viettelys!
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 200 gvoita
- 225 gtummaa suklaata
- 3 rklsokeria
- 5munaa
- 3 rklhasselpähkinä- tai mantelijauhetta
- 3 rklsokeria
- 75 gsuolapähkinöitä
Kuorrute
- 100 gtummaa suklaata
- ¾ dl kuohukermaa
- 50 gmaapähkinävoita
- 50 gagavesiirappia
Pähkinä-suklaakakku leivotaan näin:
- Sulata voi, suklaa ja sokeri varovasti kattilassa tai mikrossa. Anna jäähtyä hetki.
- Vatkaa munat suklaaseen yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää hasselpähkinäjauhe sekä suolapähkinät.
- Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta vuoan reunoille liuska leivinpaperia. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 12−15 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysähköksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Paloittele kuorrutteen suklaa mikron kestävään kulhoon. Lisää kerma ja kuumenna varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Pehmennä toisessa kulhossa maapähkinävoita hetki mikrossa. Sekoita joukkoon agavesiirappi. Kaada kuorrutteita vuorotellen jäähtyneen pähkinä-suklaakakun päälle.

Granaattiomena-suklaakakku huipentaa juhlan – yksinkertaisen upea kakku on sisältä mehevän kostea
Meillä kotona

Hasselpähkinäkakku – juhlien ylellinen huipennus! Valuva suklaaganache ja kermainen mascarponetäyte takaavat täyteläisen maun
Meillä kotona

Paras suklaakakku on todellinen herkkujen herkku – ota talteen syntisen hyvä resepti!
Kotivinkki

Gluteeniton suklaakakku
Maku

Suklaakakku – mehevä, kostea ja runsaan suklainen herkkukakku!
Maku

Kirsikka-suklaakakku – suloinen suklaaunelma on kuin suoraan herkkusuiden päiväunista
Meillä kotona

Taateli-suklaakakku – unelmaherkku, joka lumoaa vastustamattomalla makumaailmallaan
Maku

Viljaton ja jauhoton suklaakakku – hurmaat tällä kenet tahansa!
Maku