4,1(36)
Pähkinä-suklaajuustokakku
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Pähkinä-suklaajuustokakku on tuhti ja mehevä isojen juhlien kakku: jo pieni viipale riittää taltuttamaan suklaahimon. Suosittelemme!
Julkaistu 20.11.2013
Maku
Reseptin ainekset
25 annosta
150 gvoita
400 gdigestivekeksejä
1 rklkaakaojauhetta
Suklaatäyte
200 gtummaa suklaata (70 % kaakaota)
300 gtuorejuustoa (ei kevyt)
1 dlkuohukermaa
1 dlsokeria
2 kplmunaa
Pähkinätäyte
300 gtuorejuustoa (ei kevyt)
1 1/2 dlsokeria
1 dlkuohukermaa
1/2 dlmaapähkinävoita (Urtekram)
2 kplmunaa
Pinnalle
1/2 dlmaapähkinävoita (Urtekram)

Sulata voi. Mittaa keksit ja kaakaojauhe monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Taputtele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille aivan ylös asti. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Sulata suklaa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon suklaasula.

Valmista pähkinätäyte. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, kerma ja maapähkinävoi sähkövatkaimella keskenään.

Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten.

Levitä reilu puolet suklaatäytteestä vuokaan. Kaada päälle pähkinätäyte ja lisää loppu suklaatäyte nokareina.

Kääntele täytteitä kevyesti haarukalla, kunnes ne hieman sekoittuvat. Lisää lopuksi pinnalle maapähkinävoita pieninä nokareina. Levitä niitäkin hieman haarukalla.

Paista pähkinä-suklaajuustokakkua 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 t 10 min. Jäähdytä hyvin.

Anna makujen tasoittua ja pähkinä-suklaajuustokakun tiivistyä jääkaapissa mieluiten päivä tai kaksi.

8 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.