


Pähkinä-suklaajuustokakku
1 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 10 min
Pähkinä-suklaajuustokakku on tuhti ja mehevä isojen juhlien kakku: jo pieni viipale riittää taltuttamaan suklaahimon. Suosittelemme!
Reseptin ainekset
25 annosta
150 g
voita
400 g
digestivekeksejä
1 rkl
kaakaojauhetta
Suklaatäyte
200 g
tummaa suklaata (70 % kaakaota)
300 g
tuorejuustoa (ei kevyt)
1 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
2 kpl
munaa
Pähkinätäyte
300 g
tuorejuustoa (ei kevyt)
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
kuohukermaa
1/2 dl
maapähkinävoita (Urtekram)
2 kpl
munaa
Pinnalle
1/2 dl
maapähkinävoita (Urtekram)
Pähkinä-suklaajuustokakku – ohje:
- Sulata voi. Mittaa keksit ja kaakaojauhe monitoimikoneen kulhoon ja hienonna. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
- Taputtele keksimurska leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille aivan ylös asti. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Sulata suklaa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto, kerma ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Vatkaa lopuksi joukkoon suklaasula.
- Valmista pähkinätäyte. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, kerma ja maapähkinävoi sähkövatkaimella keskenään.
- Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten.
- Levitä reilu puolet suklaatäytteestä vuokaan. Kaada päälle pähkinätäyte ja lisää loppu suklaatäyte nokareina.
- Kääntele täytteitä kevyesti haarukalla, kunnes ne hieman sekoittuvat. Lisää lopuksi pinnalle maapähkinävoita pieninä nokareina. Levitä niitäkin hieman haarukalla.
- Paista pähkinä-suklaajuustokakkua 150-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 t 10 min. Jäähdytä hyvin.
- Anna makujen tasoittua ja pähkinä-suklaajuustokakun tiivistyä jääkaapissa mieluiten päivä tai kaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat