Maku

Vuoassa kukkii! Päivitä perinteinen kukkakaaligratiini lisäämällä papuja ja täyteläistä juustokastiketta

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Kukkakaali-papugratiini on uusi versio perinteisestä uunikasvisherkusta. Tuunaa perinteinen gratiini erivärisillä kaaleilla ja vihreillä pavuilla sekä kruunaa juustokastikkeella. Tarjoa lisukkeena tai pääruokana!
MU
KA
3.9
0
Julkaistu: 11.9.2022


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1 kgkukkakaaleja (erivärisiä)
  • 1 ps (250 g)vihreitä pitkiä papuja
  • 2 lvettä
  • 2 tlsuolaa

Juustokastike

  • 50 gvoita
  • 5 rklvehnäjauhoja
  • 2 dlkaalien keitinlientä
  • 3 dlmaitoa
  • 100 ggoudajuustoa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ½ dl tuoretta oreganoa
Tulosta

Kukkakaali-papugratiini – ohje:

  1. Leikkaa kaalit reiluiksi paloiksi. Huuhtele pavut.
  2. Kiehauta vesi kattilassa ja mausta suolalla. Keitä kaalit väreittäin (vaaleat ensin), kutakin väriä 3–5 minuuttia. Ota kaalit vedestä reikäkauhalla ennen seuraavan kaalin lisää mistä. Ota 2 dl keitinlientä talteen.
  3. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita 1–2 minuuttia niin, että saat tasaisen suuruksen ja jauhot kiehahtavat hivenen vaaleammiksi. Lisää keitinvesi ja maito muutamassa erässä vispilällä sekoittaen. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna suurustua hiljalleen kiehuen noin 8 minuuttia. Sekoita kastiketta pohjaa myöten keittämisen ajan.
  4. Raasta juusto ja lisää puolet kastikkeeseen. Kuumenna sekoitellen, kunnes juusto sulaa. Lisää mausteet. Hienonna oregano ja lisää kastikkeeseen.
  5. Laita kaalit ja pavut korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä kukkakaali-papugratiinia uunissa 30–40 minuuttia.

Vinkki!

Saat kukkakaali-papugratiiniin lisämakua, kun hierot vuoan pohjan ja reunat halkaistulla valkosipulinkynnellä.

Kommentoi »