Maku

Paahdettu kukkakaaligratiini

1 h 15 min
5
0

Paahdettu kukkakaaligratiini

Paahdetuista kukkakaaleista tehty gratiini tuo kukkakaalista esiin ihan erilaisen puolen, kun vielä yhdistelee erilaisia lajikkeita on syksyinen täyteläinen makuelämys täydellinen.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kplkukkakaalia (valkoinen)
  • 1 kplkukkakaalia (vihreä)
  • 4 dlkermaa
  • 0,5 tlsuolaa
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1/4 tlmustaapippuria
  • 50 gparmesaania raastettuna
  • 2 tlrosmariinia
  • 1 kplmozzarella (pallo)

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Pilkotaan kukkakaalit nupuiksi ja pyöritellään ne suolassa, pippurissa sekä öljyssä, laitetaan palat laakeaan reunalliseen vuokaan. Paahdetaan nuppuja uunissa keskitasossa 200 asteessa vajaa viisitoista minuuttia, niin että ne saavat hiukan väriä. Sekoitetaan kerma ja parmesaaniraaste, lisätään rosmariini ja kaadetaan seos kukkakaalien päälle, lopuksi lisätään mozzarellasiivut päälle. Laitetaan vuoka uuniin vielä siksi aikaa, että  mozzarella sulaa ja gratiini saa kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä