


Överifocaccia – juustoilla ja viikunoilla täytetty loaded focaccia on kuin muhkea suolainen piirakka
2 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 45 min
Rikasta focacciataikina spelttijauhoilla ja täytä viikunoilla, juustoilla ja pinjansiemenillä. Herkullinen överifocaccia katoaa kuin huomaamatta parempiin suihin.
Reseptin ainekset
2 leipää
3 dl
vettä
1 ps (11 g)
kuivahiivaa
2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
7 dl
(ydin)spelttijauhoja
2 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2–3
viikunaa
200 g
briejuustoa (tai vuohenjuustoa)
50 g
parmesaanijuustoa raastettuna
1 dl
pinjansiemeniä
¼ rku
timjamia hienonnettuna
½ tl
merisuolahiutaleita
1 rkl
juoksevaa hunajaa
Överifoccacia –ohje:
- Sekoita lämpimään veteen (42 astetta) kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot erissä ja lopuksi öljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Peitä ja anna kohota tunnin ajan.
- Vaivaa taikinaa hetki alustalla, jaa kahtia ja taputtele palat leivinpaperin päälle pellille pitkänomaisiksi leipäsiksi. Peitä ja anna kohota noin 20 minuuttia.
- Huuhtele ja kuivaa viikunat. Leikkaa viikunat ja brie viipaleiksi. Levitä viipaleet leipien päälle. Ripottele päälle parmesaani, pinjansiemenet ja mausteet. Valuta päälle hunajaa.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Nauti lämpimänä tai vähän jäähtyneenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat