Onigirit – katso video ja opi pyörittelemään sushifanin lempivälipala riisistä!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Joko olet kokeillut onigiria eli kolmion muotoista täytettyä riisipalleroa? Käsin syötävä trendivälipala on yllättävän helppo valmistaa itse.
Reseptin ainekset
12–16 kpl
5 dl
sushiriisiä
2
norileväarkkia
Täyte
150 g
loimulohta, lämmin- tai kylmäsavustttua lohta tai luonnonkalaa (Pielisen Kalajaloste Luonnonkala rypsiöljyssä 160g/120g)
2 rkl
(kewpie)majoneesia
1 tl
soijakastiketta
Lisäksi
1 rku
tilliä
½ dl
seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia) tai furikake-maustetta
Onigirit – ohje:
- Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään tahnaksi.
- Leikkaa noriarkit ensin kahtia ja puolikkaat vielä kukin poikittain neljäksi paksuksi suikaleeksi. Hienonna tilli. Laita tilli ja paahdetut seesaminsiemenet (tai furikake) lautaselle tai matalaan kulhoon.
- Ota vajaa desilitra (noin 0,75 dl) sushiriisiä ja muotoile siitä kostutetuin käsin kolmion muotoinen tiivis pallo. Tee keskelle kolo ja lusikoi siihen pari teelusikallista täytettä.
- Kääntele sushiriisiä täytteen päälle reunoilta tai ota tarvittaessa hieman lisää sushiriisiä ja paina se täytteen päälle tiiviisti. Muotoile tiiviiksi kolmioksi.
- Laita norisuikale riisikolmion yhdelle sivulle ja käännä sen päädyt kolmion sivuille. Kasta kaksi muuta kolmion sivua tillisilpussa tai paahdetuissa seesaminsiemenissä (tai furikakessa).
- Muotoile muut onigirit samaan tapaan. Säilytä viileässä esimerkiksi leivinpaperiin ja kelmuun käärittynä.
Vinkki!
Täytteeseen voi käyttää myös tonnikalaa tai katkarapuja. Japanissa käytetään täytteenä myös wakame-merilevää tai tsukemono-pikkelssejä.
Furikake-maustetta saa ostettua hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä ja japanilaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä. Voit valmistaa furikakea myös itse.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat