5(2)
Furikake maustaa japanilaiset ruoat – kokeile kanan, lihan tai sushin päälle ripoteltuna ja koukutu makuun
Gluteeniton
Vegaaninen
Sokeriton
15 min
Furikake on japanilainen mausteseos, joka sopii mausteeksi muun muassa erilaisiin sushiruokiin. Voit ripotella sitä ruoan päälle tai vaikka maustaa sillä sushiriisin. Merileväarkeista, seesaminsiemenistä ja suolasta koostuva mauste valmistuu muutamalla tehosekoittimen surautuksella.
Julkaistu 28.4.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset
1 dl
2nori-merileväarkkia
½ dlkuorittuja seesaminsiemeniä
½ dlmustia seesaminsiemeniä
1 tlmerisuolahiutaleita

Furikake valmistetaan näin:

  1. Hienonna leväarkit tehosekoittimen leikkurissa.
  2. Paahda kuoritut seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja suola levämurun joukkoon.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.