


Furikake maustaa japanilaiset ruoat – kokeile kanan, lihan tai sushin päälle ripoteltuna ja koukutu makuun
15 min
Furikake on japanilainen mausteseos, joka sopii mausteeksi muun muassa erilaisiin sushiruokiin. Voit ripotella sitä ruoan päälle tai vaikka maustaa sillä sushiriisin. Merileväarkeista, seesaminsiemenistä ja suolasta koostuva mauste valmistuu muutamalla tehosekoittimen surautuksella.
Reseptin ainekset
1 dl
2
nori-merileväarkkia
½ dl
kuorittuja seesaminsiemeniä
½ dl
mustia seesaminsiemeniä
1 tl
merisuolahiutaleita
Furikake – ohje:
- Hienonna leväarkit tehosekoittimen leikkurissa.
- Paahda kuoritut seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
- Sekoita seesaminsiemenet ja suola levämurun joukkoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat