Kotivinkki

Furikake maustaa japanilaiset ruoat – kokeile kanan, lihan tai sushin päälle ripoteltuna ja koukutu makuun

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Furikake on japanilainen mausteseos, joka sopii mausteeksi muun muassa erilaisiin sushiruokiin. Voit ripotella sitä ruoan päälle tai vaikka maustaa sillä sushiriisin. Merileväarkeista, seesaminsiemenistä ja suolasta koostuva mauste valmistuu muutamalla tehosekoittimen surautuksella.
GL
VE
SO
0
0
Julkaistu: 28.4.2020


Ainekset (1 dl)

  • 2nori-merileväarkkia
  • ½ dlkuorittuja seesaminsiemeniä
  • ½ dlmustia seesaminsiemeniä
  • 1 tlmerisuolahiutaleita
Tulosta

Furikake valmistetaan näin:

  1. Hienonna leväarkit tehosekoittimen leikkurissa.
  2. Paahda kuoritut seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja suola levämurun joukkoon.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »