3,9(14)
Omenoiden kuivaaminen onnistuu helposti uunissa – katso ohje!
Vegaaninen
Gluteeniton
Sokeriton
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h
Omenoiden kuivaaminen on kätevä tapa säilöä hedelmäpuiden satoa. Kuivatut, kanelilla maustetut omenaviipaleet maistuvat sellaisenaan tai myslin seassa sekä sopivat myös leivonnaisten koristeluun.
25.8.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 40 kpl
4omenaa
1 dlsitruunamehua
2 tl kanelia

Omenoiden kuivaaminen onnistuu näin:

  1. Poista omenoista siemenkota omenaporalla ja leikkaa omenat noin puolen sentin viipaleiksi.
  2. Purista sitruunasta mehu ja sekoita kaneli mehun joukkoon.
  3. Kasta omenarenkaat kanelilla maustettuun sitruunamehuun ja lado ne yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle kahdelle pellille.
  4. Omenoiden kuivaaminen kestää noin 4 tuntia 50-asteisessa kiertoilmauunissa. Käännä omenarenkaat kerran kuivumisen aikana.

Vinkki!

Säilytä kuivatut omenat paperipussissa ja mahdollisimman kuivassa paikassa, sillä ne nahistuvat helposti. Voit laittaa paperipussiin merisuolalla täytetyn kangaspussin, jolloin suola sitoo kosteutta ja omenat pysyvät rapeina.

Kuivatut omenarenkaat maistuvat välipalana sellaisenaan tai murennettuna vaikka myslin tai granolan joukossa. Omenarenkaat sopivat myös täyte- ja juustokakun tai kääretortun viimeistelyyn.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.