Jatka sivustolle
Jatka sivustolle
Pehmoinen purkkiherkku
Omenavoi on silkkinen herkku, joka levittyy ihanasti leivän päälle – keitä valmiiksi puolessa tunnissa!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Helposti syntyvän omenavoin maustavat tumma sokeri sekä kaneli, neilikka ja kardemumma. Pehmeä rakenne syntyy soseuttamalla. Omenavoi maistuu hillon tapaan niin leivän, lettujen, puuron kuin juustojenkin kanssa.
Reseptin ainekset
noin 5 dl
1 kg
omenoita
3 dl
ruokokidesokeria tai fariinisokeria
¾ dl
omenamehua tai vettä
½ tl
kanelia (jauhettuna)
¼ t
neilikkaa (jauhettuna)
½ tl
kardemummaa (jauhettuna)
Omenavoi – ohje:
- Kuori ja halkaise omenat. Poista kannat ja siemenkodat. Pilko omenat pieniksi paloiksi.
- Nosta omenapalat kattilaan muiden ainesten kanssa. Keitä, kunnes omenat ovat pehmentyneet. Tähän menee keskimäärin puoli tuntia, riippuen omenapalojen koosta. Soseuta omenahillo sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
- Säilö omenavoi puhtaisiin purkkeihin.
- Tarjoile omenavoi juustojen, vohveleiden, lettujen, leivän, keksien tai vaikkapa jogurtin tai puuron kera.
Vinkki!
Jos haluat omenavoille vielä syvemmän maun, voit jatkaa omenoiden kypsentämistä uunissa 120-asteessa muutaman tunnin välillä sekoittaen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat