Maku

Omenatuorepuuro – ruokakuvaajan resepti ilahduttaa pehmeydellään ja pirteydellään!

4 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
4 h
Ruokakuvaaja Marita Erikssonin tuorepuuro on hyvää tekevä aamupala, jonka voi nauttia sellaisenaan tai tuunata kaapista löytyvillä lisukkeilla.
VE
MU
MA
LA
KA
4.5
0
Julkaistu: 23.8.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2isohkoa omenaa
  • 6pehmeää, kivetöntä taatelia
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 3 dlkaurajuomaa
  • 1 dlkreikkalaistyylistä kasvipohjaista jogurttia
  • 4 rklhasselpähkinärouhetta
  • 1 rklchiansiemeniä
  • 1 rklmaapähkinävoita
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • noin ½ tlmerisuolahiutaleita
  • noin ¼ tl(ceylonin)kanelia
Tulosta

Omenatuorepuuro – ohje:

  1. Pese omenat ja kuori halutessa. Poista kara ja kuutioi omenat. Leikkaa taatelit saksilla pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita kaikki puuron ainekset. Anna turvota jääkaapissa kannellisessa astiassa yön yli tai vähintään 4 tuntia.
  3. Jos puuro tuntuu turhan jämäkältä, lisää loraus kaurajuomaa ja sekoita tasaiseksi.
  4. Tarjoa puuro esimerkiksi tuoreiden kotimaisten marjojen, hillon, kasvipohjaisen jogurtin, maapähkinävoin ja kuivattujen omenalastujen kanssa. Viimeistele halutessasi tuoreilla tai kuivatuilla syötävillä kukilla, kuten ruiskaunokilla.

Vinkki!

Reseptiä on helppo muokata lisäämällä sekaan tai lisukkeeksi omia suosikkiraaka-aineita. Saat puurosta gluteenittoman, kun valitset gluteenittomat kaurahiutaleet ja -juoman.

Kommentoi »