Maku

Omenatäytekakku – täydellinen tarjottava syksyn juhliin, sillä se kannattaa leipoa hyvissä ajoin

3 h 30 min
3.88
0

Omenatäytekakku hurmaa paitsi maullaan, myös kätevyydellään: se kannattaa leipoa edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään ja juhlapäivälle jää vain koristelu. Maku on ihanan omenainen, sillä omenaa on paitsi täytteessä, myös pohjassa. Leivo ja ihastu!
Tulosta
Kuvat Arto Vuohelainen

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 3munaa
  • 2 dlsokeria
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 3 tlkanelia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlappelsiinimehua
  • 1omena (paloiteltuna)
  • 1(luomu)appelsiinin kuori (raastettuna)
  • 2 dlporkkanaraastetta

Täyte

  • 2 dlpaksua omenahilloa (tai omenamarmeladia)

Voikreemi

  • 250 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 7 rklvaahterasiirappia
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 9 dltomusokeria

Päälle

  • saksanpähkinöitä (rouhittuna)
  • omenaa
  • vaahterasiirappia

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h 50 min
MITÄ PIDIT?
3.88