Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenarieskat pannulla

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Paista yli jääneestä kaurapuurosta herkut rieskat ilman uunia Marianne Heikkilän tyyliin! Omenaraaste antaa näille pannurieskoille makua ja mehevyyttä.  

Reseptin ainekset
4 kpl
1
omena (hapokas, noin 150 g)
2 dl
sämpyläjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/2-1 tl
suolaa
3 dl
kaurapuuroa (veteen keitettyä, kylmää)
1
muna
2-4 dl
vettä
Paistamiseen
1 rkl
rypsiöljyä

Omenainen pannurieska – ohje:

  1. Pese (kuori) ja raasta omena raastimen karkealla terällä.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  3. Lisää puuro, omenaraaste ja muna. Sekoita ja lisää samalla vettä. Tarvittava vesimäärä riippuu puuron koostumuksesta. Taikinasta pitää tulla löysää, kiinteämpää kuin lättytaikina, mutta kaadettavaa.
  4. Anna turvota puolisen tuntia.
  5. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kaada tasainen, noin puolen sentin kerros taikinaa pannulle. Paista keskilämmöllä 3–5 minuuttia rieskan paksuudesta riippuen.
  6. Käännä rieska heittämällä tai lastan avulla, kun taikina on pinnalta juuri hyytynyt. Paista toiseltakin puolelta kauniin ruskeaksi.
  7. Nauti omenarieskat kuumina voin kanssa.

Vinkki!

Kokeile myös perunarieskan ohjetta, jolla teet herkulliset rieskat ylimääräisestä pottumuusista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt