Omenarieskat pannulla

45 min
5
0

Omenarieskat pannulla

MA
0
5
Paista yli jääneestä kaurapuurosta herkut rieskat ilman uunia Marianne Heikkilän tyyliin! Omenaraaste antaa näille pannurieskoille makua ja mehevyyttä.  
Teksti Annika Elomaa, Marianne Heikkilä
Kuvat Petri Mulari
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 kpl)

  • 1 kplomenaa (hapokas, noin 150 g)
  • 2 dlsämpyläjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1/2-1 tlsuolaa
  • 3 dlkaurapuuroa (veteen keitettyä, kylmää)
  • 1 kplmunaa
  • 2-4 dlvettä

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista pannurieskat näin:

Pese (kuori) ja raasta omena raastimen karkealla terällä.

Sekoita kuivat aineet kulhossa.

Lisää puuro, omenaraaste ja muna. Sekoita ja lisää samalla vettä. Tarvittava vesimäärä riippuu puuron koostumuksesta. Taikinasta pitää tulla löysää, kiinteämpää kuin lättytaikina, mutta kaadettavaa.

Anna turvota puolisen tuntia.

Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kaada tasainen, noin puolen sentin kerros taikinaa pannulle. Paista keskilämmöllä 3–5 minuuttia rieskan paksuudesta riippuen.

Käännä rieska heittämällä tai lastan avulla, kun taikina on pinnalta juuri hyytynyt. Paista toiseltakin puolelta kauniin ruskeaksi.

Nauti omenarieskat kuumina voin kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä