


Omenarieskat pannulla
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Paista yli jääneestä kaurapuurosta herkut rieskat ilman uunia Marianne Heikkilän tyyliin! Omenaraaste antaa näille pannurieskoille makua ja mehevyyttä.
Reseptin ainekset
4 kpl
1
omena (hapokas, noin 150 g)
2 dl
sämpyläjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/2-1 tl
suolaa
3 dl
kaurapuuroa (veteen keitettyä, kylmää)
1
muna
2-4 dl
vettä
Paistamiseen
1 rkl
rypsiöljyä
Omenainen pannurieska – ohje:
- Pese (kuori) ja raasta omena raastimen karkealla terällä.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Lisää puuro, omenaraaste ja muna. Sekoita ja lisää samalla vettä. Tarvittava vesimäärä riippuu puuron koostumuksesta. Taikinasta pitää tulla löysää, kiinteämpää kuin lättytaikina, mutta kaadettavaa.
- Anna turvota puolisen tuntia.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Kaada tasainen, noin puolen sentin kerros taikinaa pannulle. Paista keskilämmöllä 3–5 minuuttia rieskan paksuudesta riippuen.
- Käännä rieska heittämällä tai lastan avulla, kun taikina on pinnalta juuri hyytynyt. Paista toiseltakin puolelta kauniin ruskeaksi.
- Nauti omenarieskat kuumina voin kanssa.
Vinkki!
Kokeile myös perunarieskan ohjetta, jolla teet herkulliset rieskat ylimääräisestä pottumuusista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat