Tuplasti klassikoita
Omenapiirakkajuustokakku yhdistää kaksi herkkua – miksi valita vain toinen, kun voi saada molemmat
3 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 50 min
Kun kaksi klassikkoa yhdistetään, ei voi tulla muuta kuin tuplahyvä kakku! Omenapiirakan kanelista täytettä on juustokakun pohjalla sekä pinnalla.
Reseptin ainekset
10 palaa
200 g
digestivekeksejä
75 g
voita
Omenapiirakkatäyte
750 g
kirpeää omenaa
1 dl
vettä
25 g
voita
1 dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
1 tl
kardemummaa (jauhettuna)
Juustokakkutäyte
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
4
munaa
Omenapiirakkajuustokakku – ohje:
- Murskaa keksit. Lisää sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille yläosaan asti. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat noin 2 × 2 cm:n paloiksi. Kuumenna vesi, voi, fariinisokeri, kaneli ja kardemumma pannulla. Lisää omenat ja paista pehmeiksi. Jäähdytä.
- Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää sokeri, perunajauhot, vaniljasokeri ja munat.
- Lisää puolet jäähtyneestä omenatäytteestä pohjan päälle. Kaada juustokakkumassa päälle ja paista 170-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
- Lisää loput omenapiirakkatäytteestä kakun päälle. Siirrä omenapiirakkajuustokakku jääkaappiin kelmulla peitettynä vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat